miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraDeclaratiile ministrului Dusa la deschiderea anului universitar in institutiile militare de invatamant

Declaratiile ministrului Dusa la deschiderea anului universitar in institutiile militare de invatamant

Ministrul Apararii Nationale Mircea Dusa
Ministrul Apararii Nationale
Mircea Dusa
Prezent astazi la festivitatile de deschidere a noului an universitar la Academia Tehnică Militară şi Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, ministrul Dusa a facut cateva declaratii cel putin interesante, o noua structură care să se ocupe de politicile învățământului militar si demararea programului de modernizare al avioanelor F16 fiiind doua subiecte atinse.

O noua structură care să se ocupe de politicile învățământului militar

„Legat de Legea 346/2006 privind organizarea și funcționarea ministerului Apărării Naționale este o propunere pe care eu am făcut-o, sigur că eu sunt un civil care vine din afara sistemului, dar poate că din exterior se pot observa mai bine anumite anomalii de funcționare a a sistemului.

De aceea, doresc ca în noua lege care va fi aprobată de Parlament să existe la nivelul ministerului o structură care să se ocupe numai de politicile în domeniul învățământului militar.

În momentul de față se ocupă acea Direcție de Resurse Umane (…) cred că este bine să revenim la normalitate și cariera militară să fie una caracterizată de profesionalism, responsabilitate, iar aprecierile și promovarea în muncă și în cariera militară să fie pe criterii obiective, nu pe criterii care nu-și au locul într-o instituție care este foarte riguroasă și mă refer aici la Armata română, a declarat ministrul la deschiderea anului universitar de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Buget mai mare pentru 2014

„În mai multe state, din cauza crizei economice, există o anumită scădere a bugetelor care se alocă sistemelor de securitate națională și în speță ministerelor apărării. Eu am reușit în acest an să aduc să aduc puțin mai mulți bani la buget și sunt sigur că voi face acest lucru și pentru anul 2014”, a precizat ministrul Dușa.

Programul de inzestrare cu avioane multirol demareaza in aceasta toamna

„Am perfectat toate formalitățile vizavi de începerea programului de înzestrare al Forțelor Aeriene cu avioane de vânătoare, avioane multirol, iar programul va începe în această toamnă prin modernizarea avioanelor pe care urmează să le achiziționăm și prin plecarea în Portugalia pentru pregătire a circa 80 de persoane: piloți, ingineri, personal tehnic.

În ceea ce privește sosirea avioanelor în țară, acest lucru se va face conform protocolului, după anul 2015 și întreaga escadrilă cu capabilitatea de a executa misiuni aeriene până în 2017, când expiră resursa de zbor a avioanelor MIG 21 Lancer”, a declarat ministrul Mircea Dușa, la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE