sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraExterneCrucisatorul american "Vella Gulf" si fregata "Regina Maria", exercitii comune in Marea...

Crucisatorul american „Vella Gulf” si fregata „Regina Maria”, exercitii comune in Marea Neagra

Fregata Regina Maria. Sursa foto: navy.ro
Nava militară americană USS ‘Vella Gulf’, va face o escală în Portul Constanţa în perioada 22-25 ianuarie, pe parcursul vizitei crucişătorul american, în colaborare cu fregata ‘Regina Maria’ şi un elicopter al Forţelor Navale Române, urmând să desfăşoare exerciţii comune, de exersare a unor proceduri specifice de monitorizare a traficului naval, detectarea şi descurajarea atacului ambarcaţiunilor rapide, abordaje şi căutare-salvare pe mare.

Exerciţiile se înscriu pe linia antrenamentelor navelor pentru combaterea pirateriei navale, în contextual în care o fregată a Forţelor Navale Române va participa în acest an acesta la operaţiunea navală a Uniunii Europene, EU NAVFOR, ‘Atalanta’, din Oceanul Indian.
În contextul acestei vizite, o delegaţie condusă de comandantul navei, comandorul Mark W. Harris, va efectua vizite la Comandamentul Flotei şi la autorităţile publice locale. Programul echipajului ‘Vella Gulf’ mai cuprinde activităţi sportive, la Academia Navală ‘Mircea cel Bătrân’, precum şi vizitarea Muzeului Marinei Române şi a altor obiective turistice din Constanţa.
USS Vella Gulf (CG-72) este un crucişător din Clasa Ticonderoga, având bord rachete ghidate prin sistemul de apărare antirachetă AEGIS, ce reprezintă prima fază a abordării europene adaptive, în etape, a strategiei de apărare antirachetă, România urmând să găzduiască interceptori în cadrul celei de-a doua faze a programului.
Acest crucişător, este o navă multirol deplasamentul de 11. 373 tone, 173 m lungime, 16, 8 m lăţime şi un pescaj de 10, 2 m. Vasul este propulsat de patru turbine cu gaz de 80.000 CP, ce asigură viteza maximă de 32, 5 noduri. Proiectată pentru a susţine acţiuni militare împotriva ţintelor aeriene, navale de suprafaţă şi submarine, nava are un echipaj alcătuit din 33 ofiţeri, 27 maiştri militari şi 340 marinari.
Vizita crucişătorului american contribuie la continuarea eforturilor Flotei a VI-a a SUA de a dezvolta parteneriate cu statele europene şi de a spori siguranţa şi securitatea maritimă. În acest cadru de colaborare, nave americane efectuează periodic vizite în Portul Constanţa iar reprezentanţii marinei americane vor colabora strâns cu Forţele Navale Române şi la realizarea de programe de pregătire bilaterale şi în cadrul NATO.

Sursa: Agerpres.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE