duminică, septembrie 24, 2023
AcasăActualitate militaraCorveta Contraamiral Horia Macellariu participa la constituirea Grupului de Cooperare Navală din...

Corveta Contraamiral Horia Macellariu participa la constituirea Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagră- BLACKSEAFOR

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu"
Corveta „Contraamiral Horia Macellariu”
Comandată de căpitan-comandorul Liviu Coman şi cu un echipaj alcătuit din 89 militari, corveta Contraamiral Horia Macellariu a plecat spre Varna, unde se va constitui Grupul de Cooperare Navală din Marea Neagră BLACKSEAFOR, grupare navală din care mai fac parte navele RFS NOVOCHERKASSK (Federaţia Rusă), TCG HEYBELIADA (Turcia), BGS RESHITELNI (Bulgaria), UPS CHERKASY (Ucraina), GCG SOKHUMI (Georgia).

Corveta „Contraamiral Horia Macellariu” va participa, în perioada 5-23 aprilie, la exerciţii pe mare şi activităţi de reprezentare în porturile Varna, Constanţa şi Sevastopol, în cadrul fazei a doua din cea de a XII-a activare a Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagră, BLACKSEAFOR.

Timp de trei săptămâni, navele vor desfăşura exerciţii comune de intervenţie la bordul unor nave civile suspecte, în vederea prevenirii traficului ilegal de persoane, armament sau substanţe periculoase, precum şi activităţi de salvare a oamenilor căzuţi peste bord sau de ajutorare a unor nave aflate în dificultate, dar se vor desfăşura şi activităţi de reprezentare în porturile Varna, Constanţa şi Sevastopol.

În porturi, echipajele navelor vor participa la ateliere de lucru comune, iar navele vor putea fi vizitate de populaţia civilă. Comandantul Grupării, însoţit de comandanţii navelor, va participa la activităţi cu presa locală pentru creşterea vizibilităţii acţiunilor BLACKSEAFOR.

Nu ne ramane decat sa le dorim militarilor nostri „Bun cart înainte”!

CORVETA

Deplasament (To): 1500 (încărcare maximă)
Dimensiuni (metri: lungime x lăţime x pescaj): 92,4 x 11,7 x 3,1
Propulsie: 4 motoare Diesel; 13000 CP
Viteza (Noduri): 24
Echipaj: 95 (7 ofiţeri)
Armament:
Tunuri: 1 USSR 3 în (76mm/60)
Torpile: 4-21 în (533mm)(2) tuburi
Grenade reactive: 2 x RBU 6000

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular