luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraContract de reparatii aeronave militare C-130 si An-30 atribuit ROMAERO

Contract de reparatii aeronave militare C-130 si An-30 atribuit ROMAERO

Avion C-130 Hercules
Avion C-130 Hercules
Potrivit unui anunt dat publicitatii ieri, ROMAERO SA a fost desemnata castigatoarea contractului de ”servicii de reparare si intretinere aeronave militare din dotarea Ministerului Apararii Nationale”, in valoare de 576494 RON fara TVA, contract ce fusese estimat initial la suma de 615835 lei fara TVA.

Procedura de atribuire a contractului a fost de Negociere fara anunt de participare, contractantul justificand aceasta procedura prin faptul ca lucrarile, produsele, serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

S.ROMAERO S.A. este singurul operator din industria de aparare care dispune de capacitati de productie si executa servicii de reparatii si intretinere pentru aeronavele C-130 Hercules si An-30.

Lockheed C-130 Hercules este un avion militar pentru transport cu patru motoare cu turbopropulsor proiectat și construit de Lockheed, in prezent Lockheed Martin. Capabil să utilizeze piste nepregătite pentru aterizare și decolare, C-130 a fost inițial construit pentru evacuare medicală și ca avion de transport de marfă.

Foto: wikipedia.org
An-30 este un avion destinat operațiunilor de aerofotogrammetrie(realizare a fotografiilor aeriene de mare rezoluție). Cabina echipajului este modificată, arătând un pic ca cea a celebrului B-747 Jumbo jet, navigatorul fiind mutat chiar în botul avionului. AN 30 are prevazut un loc în plus în echipaj, cel al foto-operatorului, care vizează ținta și face fotografiile. Pe burta avionului, în partea din spate, există o trapă mobilă care se poate deschide, lăsând liberă executarea clișeelor fotografice printr-o lentilă de cristal de mari dimensiuni.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE