joi, noiembrie 30, 2023
AcasăActualitate militaraConsecințele modificării legislației pensiilor militare

Consecințele modificării legislației pensiilor militare

Ultimele discuții din spațiul public cu privire la intenția Guvernului de a interveni pe condițiile de pensionare în sistemul militar, respectiv intenția de a crește vârsta de pensionare de la 60 de ani la 65 ani, va determina o situație fără precedent la nivelul întregului sistem de apărare, ordine publică și securitate națională, chiar mai efervescentă decât cea din 2017, de pe vremea ministrului Carmen Dan.

Nemulțumirea noastră vine ca urmare a populismului și demagogiei din jurul subiectului legate de pensiile militare, care nu sunt pensii speciale. Pornind de la această premisă, orice modificare a legislației ar trebui să producă efecte pentru viitor, să fie predictibilă și să ofere posibilitatea angajaților din sistem să aprecieze dacă mai rămân în cadrul acestuia sau îl vor părăsi.

În acest moment, vârsta de pensionare pentru polițiști/militari este de 60 de ani. Polițiștii/militarii care lucrează în condiții speciale de muncă (pirotehniști, parașutiști, operativi etc.) beneficiază de un spor de vechime ce variază în funcție de condițiile de muncă, respectiv 3/6/12 luni la an. Pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite/speciale aceștia beneficiază și de reducerea vârstei standard de pensionare, proporțional cu anii lucraţi în aceste condiţii, reducerea maximă ce poate fi aplicată fiind de 13 ani.

Citeste aarticolul integral pe sindicateuropol.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular