sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraConferinţa Comitetului Militar al NATO, în formatul şefilor apărării, la Budapesta. ...

Conferinţa Comitetului Militar al NATO, în formatul şefilor apărării, la Budapesta.

Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă
Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă
În cadrul conferinţei, ce se desfasoara in perioada 13-15 septembrie, vor fi discutate subiecte precum abordarea strategică a situaţiei de securitate, transformarea NATO, Operaţia ISAF şi misiunea Resolute Support, din Afganistan. Din partea Romaniei participa la conferinta Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă.

In cadrul mandatului pe care il are, generalul-locotenent Ştefan Dănilă va reitera necesitatea planificării anticipate a apărării colective, respectiv importanţa unui plan de contingenţă pentru România.

Totodată, Armata României va susţine în continuare Iniţiativa de Forţe Interconectate (Conected Forces Initiative), ca soluţie pentru menţinerea nivelului de interoperabilitate a forţelor NATO.

În acest sens, exerciţiile majore la nivel naţional vor fi în acord cu principalele exerciţii ale Alianţei, corespunzător obligaţiilor asumate de ţara noastră pentru asigurarea cu forţe şi mijloace a Forţei de Răspuns a NATO (NATO Responce Force).

Şeful Statului Major General va susţine, de asemenea, faptul că abordarea multinaţională de tip Smart Defence trebuie să presupună avantaje reciproce, contribuţia statelor în proiecte comune fiind condiţionată, în mod direct, de implicaţiile economice, de transferul de tehnologie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE