sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraConferinţa anuala pe tema apărării antirachetă are loc in 2013 la Londra

Conferinţa anuala pe tema apărării antirachetă are loc in 2013 la Londra

Sebastian Huluban
Potrivit unui comunicat MApN, secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, dr. Sebastian Huluban, a participat, în zilele de 12 – 13 iunie, la lucrările Conferinţei anuale pe tema apărării antirachetă 2013 organizată de Institutul Regal de Apărare şi Studii de Securitate de la Londra.

În deschiderea prezentării „NATO’S POSTURE POST 2014: THE ROLE OF BALISTIC MISSILE DEFENCE”, dr. Huluban a salutat oportunitatea creată de organizatori pentru desfăşurarea unei „dezbateri cuprinzătoare asupra perspectivelor acestei capabilităţi în urma recentelor modificări anunţate de SUA în domeniul abordării adaptive pe etape a apărării antirachetă a Europei”.

Ideea centrală a prelegerii a relevat importanţa consolidării posturii Alianţei Nord-Atlantice după finalizarea efortului major operaţional din Afganistan în 2014, respectiv a importanţei apărării antirachetă pentru definirea rolului aliat într-un mediu de securitate impredictibil.

Totodată, în marja vizitei efectuate la Londra, secretarul de stat Huluban a avut o întrevedere, la sediul Ministerului Apărării Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, cu dr. Andrew Murrison (MP) (Ministru pentru Strategia de Securitate Internationala – Minister for International Security Strategy).

Agenda întrevederii a fost axată pe ultimele evoluţii ale situaţiei internaţionale – criza din Siria, situaţia din Turcia, evoluţiile din Afganistan – şi explorarea a posibile proiecte de cooperare bilaterală.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE