joi, februarie 22, 2024
AcasăActualitate militaraColonelul Nicolae Tonu a preluat comanda Brigazii 15 Mecanizate ”Podu Inalt”

Colonelul Nicolae Tonu a preluat comanda Brigazii 15 Mecanizate ”Podu Inalt”

Foto: bg15mc.ro
Vineri, 28 februarie, la Palatul Oştirii de pe dealul Copoului din Iaşi a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 15 Mecanizate Podu Înalt. Colonelul Nicolae Tonu a preluat comanda de la generalul de brigadă Vasile Roman.

La festivitate au fost prezenţi locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ion Ungureanu, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, general de brigadă Lucian Foca, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, şefii instituţiilor ieşene din sistemul naţional de apărare, personal din Brigada 15 Mecanizată.

Generalul de brigadă Vasile Roman a fost promovat în cadrul Statului Major al Forţelor Terestre.

Foto: Lucian Irimia
Colonelul Nicolae Tonu a îndeplinit de-a lungul carierei numeroase funcţii, printre care şef serviciu în cadrul Statului Major al Forţelor Terestre, comandant al Batalionului 265 Poliţie Militară, şef de stat major al Batalionului 32 Infanterie.

Este decorat cu mai multe distincţii militare printre care amintim Ordinul Virtutea Militară în grad de ofiţer cu însemne pentru militari, acordat de Preşedintele României, în anul 2010.

A pregătit detaşamente de poliţie militară ce au desfăşurat misiuni în teatrele de operaţii din Bosnia-Herţegovina, Afganistan şi Irak.

Din pregătirea militară a colonelului Tonu amintim: doctorat în Ştiinţe Militare şi Informaţii, master în specializarea Securitatea Comunitară şi Terorism, Academia de Înalte Studii Militare, curs postuniversitar de perfecţionare în conducerea forţelor terestre.

Sursa: bg15mc.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE