sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăActualitate militaraColonelul Adrian Stroea a luat în primire comanda şi Drapelul de luptă...

Colonelul Adrian Stroea a luat în primire comanda şi Drapelul de luptă al Brigăzii 8 LAROM.

Foto: forter.ro
Ceremonia de predare-primire a comenzii Brigăzii 8 LAROM din Focşani a avut loc astazi, in prezenta şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Nicolae Ciucă, a comandanţilor de structuri din garnizoana Focşani şi reprezentanţilor autorităţilor locale.

„Este un moment emoţionant, sunt onorat să iau comanda acestei mari unităţi, cea mai modernă structură de artilerie a Forţelor Terestre, cu bogate şi însemnate tradiţii. Sunt extrem de bucuros pentru faptul că am primit comanda acestei brigăzi şi doresc să fiu util propăşirii acestei brigăzi, să ajut la îndeplinirea obiectivului fundamental şi obiectivelor prioritare stabilite de Statul Major al Forţelor Terestre”, a declarat colonelul Adrian Stroea.

Colonelul Adrian Stroea a parcurs toate treptele ierarhiei militare, de la comandant de pluton la comandant de divizion de artilerie, comandant al Centrului de Pregătire pentru Artilerie Terestră, ofiţer de stat major, şef birou, secţie şi locţiitor al şefului Instrucţiei şi Doctrinei la Statul Major al Forţelor Terestre.

Este absolvent al Liceului Militar „Dimitrie Cantemir” promotia 1979, a Şcolii Militare de Ofiţeri Activi de Artilerie „Ioan Vodă” promotie 1982, a Academiei de Înalte Studii Militare pe care a absolvit-o in anul 1990 si a Colegiului Naţional de Apărare absolvit in anul 2008.

Noul comandant detine, începând cu anul 2005, titlul de profesor universitar la Academia Forţelor Terestre, titlul de doctor în „Ştiinţe militare” din anul 2001 şi este autorul, coautorul şi coordonatorul unui număr însemnat de cărţi, manuale de specialitate, articole şi studii în domeniu.

Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” este o mare unitate de artilerie terestră destinată asigurării sprijinului prin foc a acţiunilor militare la nivel de Grupare de Forţă Întrunită/Grupare de Forţe Terestre. Brigada 8 LAROM „Alexandru Ioan Cuza” este continuatoarea tradiţiilor de luptă ale Brigăzii 2 Artilerie Grea, participantă la cele două conflagraţii mondiale, în prezent, la aproape un secol de existenţă, marea unitate este încadrată cu militari cu o vastă experienţă profesională, experienţă dobândită în teatrele de operaţii.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. O hahalera de „doctor”….un libidinos mort dup femei…cum o fi ajuns Mos Teaca comandant ? Un caracter imputit la asa zisul comandant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE