luni, aprilie 15, 2024
AcasăIn zona barfeiCasa de pensii sectoriala a MApN are un site de informare

Casa de pensii sectoriala a MApN are un site de informare

Logo CSP
Casa Sectoriala de Pensii a MApN are un site unde pot fi gasite informatii referitoare la domeniul de activitate pe care aceasta structura il desfasoara in cadrul ministerului. Istoric, atributii,contact, formulare si intrebari frecvente, sunt cateva din domeniile la care se poate gasi raspuns pe acest site, foarte necesar din punctul meu de vedere.

Pe acest site am gasit si raspunsul oficial la o intrebare primita de zeci de ori pe adresa de email a siteului roarmy:
De ce nu se soluţionează în termenul prevăzut de lege contestaţiile depuse împotriva deciziilor de revizuire ?
Iata raspunsul celor de la Casa Sectoriala de Pensii a MApN:

În perioada 15 martie 2011 – 20 iunie 2012 la Casa de pensii sectorială a Ministerului Apărării Naţionale au fost înregistrate un număr de peste 27.500 contestaţii, formulate de pensionarii militari împotriva deciziilor de pensie revizuite, ca urmare a aplicării dispoziţiilor art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată prin Legea nr. 165/2011.

În conformitate cu dispoziţiile art. 2 alin. (2) din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului muncii, familiei şi protecţiei sociale, ministrului apărării naţionale, ministrului administraţiei şi internelor şi directorului Serviciului Român de Informaţii nr. 1453/M.34/18769/10161/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura Comisiei centrale de contestaţii din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice, precum şi pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea, funcţionarea şi structura comisiilor de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii, Comisia de contestaţii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale este compusă din trei membri. Din cauza numărului extrem de mare de contestaţii depuse, Comisia de contestaţii îşi desfăşoară activitatea în şedinţe zilnice pe toată durata programului normal de lucru, de regulă şi peste acesta, soluţionând un număr de cel mult 15 contestaţii/şedinţă. În aceste condiţii, cu tot efortul depus, până la această dată, s-a reuşit pronunţarea de hotărâri pentru un număr de 2.600 de dosare aflate pe rol.

Apai, nu stiu cum dracului se face dar totusi ce pot face 3 oameni la cateva mii de solicitari? Apai si ce vina au pensionarii militari ca ministrul a dat doar 3 oameni? Aici dam 3 oameni, dar probabil vom da cateva zeci la ministerul finantelor pentru lupta impotriva evaziunii….acolo se gasesc ca doar este decizie politica si ordinul de la partid se executa, nu se discuta.

Site-ul Casei de Pensii Sectoriale a MApN poate fi accesat cu un click AICI.

RELATED ARTICLES

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE