vineri, septembrie 22, 2023
AcasăLegislatieCadrele militare in rezerva isi dau mana si actioneaza in instanta guvernul.

Cadrele militare in rezerva isi dau mana si actioneaza in instanta guvernul.

Potrivit adevarul.ro, 64 de sălăjeni, majoritatea ofiţeri şi subofiţeri pensionaţi din structurile de informaţii aparţinând fostei Securităţi, dar şi din Serviciul Român de Informaţii din judeţul Sălaj, plus alţi nouă pensionari din ministerele Apărării Naţionale şi Administraţiei şi Internelor, au acţionat în instanţă Guvernul la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit lui Marius Ghilea, preşedintele Sucursalei Sălaj a Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere din SRI, acţiunea a fost introdusă vineri, 5 noiembrie, şi are două etape. Pe de-o parte, foştii ofiţeri cer suspendarea aplicării HG 735/2010, adică a normelor de aplicare a Legii 119/2010, ce vizează recalcularea pensiilor militarilor, iar pe de altă parte, ei solicită, în etapa a doua a procesului, anularea acestei hotârări de guvern.

Ghilea susţine că la baza acestor acţiuni în instanţă nu stau neapărat raţiuni de ordin financiar, ci şi aspecte ce ţin de moralitate. „Faptul că după ce 40 de ani ai fost militar te trezeşti, la pensie, că nu mai ai un statut conform cu activitatea prestată până atunci, reprezintă un atentat la onoarea şi demnitatea noastră”, explică fostul ofiţer SRI.

Sursa: adevarul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular