vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraExterneBatalionul 20 Infanterie "Scorpionii Negri" din Craiova a revenit in tara

Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii Negri” din Craiova a revenit in tara

„Bilanţul misiunii dumneavoastră, îndeplinită cu succes sub comanda NATO, este impresionant. Miile de kilometri străbătuţi cu tehnica şi echipamentele de luptă, pentru protecţia convoaielor militare şi a autostrăzii strategice A1, întregesc efortul considerabil făcut de militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” pentru asigurarea, într-o manieră integrată, a operaţiunilor la care România s-a angajat” a subliniat ministrul Oprea in mesajul adresat militarilor.

Vineri, 24 iunie, la sediul Batalionului 20 Infanterie din Craiova a avut loc ceremonia militară şi religioasă prilejuită de încheierea misiunii în teatrul de operaţii din Afganistan a structurilor din cadrul Brigăzii 2 Infanterie „Rovine” – Elementul de Comandă şi Control (Combined Team Zabul) şi Batalionul 20 Infanterie „Scorpionii Negri”.

În mesajul transmis militarilor din cele două structuri, ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea i-a felicitat şi le-a mulţumit pentru modul exemplar în care şi-au încheiat mandatul.
„Bilanţul misiunii dumneavoastră, îndeplinită cu succes sub comanda NATO, este impresionant. Miile de kilometri străbătuţi cu tehnica şi echipamentele de luptă, pentru protecţia convoaielor militare şi a autostrăzii strategice A1, întregesc efortul considerabil făcut de militarii Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri” pentru asigurarea, într-o manieră integrată, a operaţiunilor la care România s-a angajat” a subliniat ministrul Oprea.
Ministrul apărării naţionale a evidenţiat că renumele „scorpionilor” craioveni s-a păstrat şi de această dată, ca un adevărat simbol, care defineşte militarul român, cunoscut peste tot în lume ca un foarte bun luptător şi un camarad de nădejde, chiar în contextul în care misiunile se schimbă permanent.
„Succesul militarilor noştri în teatrele de operaţii depinde nu doar de modul în care ei îşi fac datoria, ci şi de susţinerea permanentă a familiilor şi a colegilor rămaşi în ţară. Faptul că familiile au preluat de la ei grijile şi responsabilităţile pe care fiecare om le are acasă, le-a permis să se concentreze foarte bine pe executarea misiunilor grele şi a contribuit, astfel, la reuşita lor”, le-a transmis ministrul familiilor prezente la eveniment.
„Să fiţi mândri că profesionalismul şi curajul dumneavoastră au fost întipărite în conştiinţa partenerilor şi aliaţilor noştri, aceste calităţi fiind confirmate ăncă o dată de rezultatele obţinute!, a arătat ministrul apărării naţionale în încheierea mesajului său.

La ceremonia de la Craiova au participat, alături de familii, prieteni şi colegi, şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă, şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general de brigadă Ariton Ioniţă, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai autorităţilor publice locale.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE