sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăActualitate militaraBarba interzisa oficial in armata.

Barba interzisa oficial in armata.

În armată s-a interzis portul bărbilor. Ordinul a fost pus în aplicare incepand cu această săptămână şi are ca scop întărirea ordinii şi disciplinei militare. Nu ştim dacă va fi mai multă ordine în armată dacă vor dispărea bărboşii, dar sigur subordonaţii amiralului Gheorghe Marin care luptă prin Afganistan, travestiţi în talibani, vor avea un motiv în plus de supărare după ce soldele le-au fost reduse cu 25%.

Pe 15 august 2010, a intrat în vigoare ordinul nr. S.M.G.87 pentru aplicarea unor măsuri privind întărirea ordinii şi disciplinei militare, semnat de amiralul Gheorghe Marin, şeful Statului Major General.

Acesta cuprinde regulile referitoare la portul uniformei, îngrijirea feţei, a coafurii, frizurii şi a portului articolelor de podoabă.

Potrivit documentului care a fost adus la cunoştinţa personalului armatei, militarii bărbaţi, pe timpul executării serviciului sau atunci când poartă uniforma militară, trebuie să aibă o frizură decentă, cu parul tuns scurt în regiunea cefei si a tâmplelor. Portul bărbii este interzis iar portul mustăţii este facultativ. Ordinul şefului SMG stabileşte reguli clare şi pentru sexul frumos care a ales haina militară. Femeile militar au primit ordin să se tundă sau să-şi ţină podoaba capilară strânsă la ceafă. Ele nu au voie sub niciun motiv să stea cu părul lung despletit sau să şi-l vopsească în culori stridente. Directiva semnată de amiralul Marin nu stabileşte care este gama culorilor stridente şi nici nu precizează care ar putea fi obiectele inestecice interzise a fi folosite pentru prinderea părului.

În privinţa uniformelor militare, acestea trebuie să fie ajustate, curate şi întreţinute permanent, iar pe timpul deplasării la şi de la serviciu, cadrele militare pot purta uniformele de oraş sau de serviciu. “Uniforma de instrucţie se va purta numai la ordin şi doar la activităţile stabilite şi pe timpul perioadelor ordonate. Este interzis portul articolelor din compunerea uniformei de serviciu la celelalte uniforme şi al articolelor de vară combinate cu cele de iarnă”, se mai menţionează în document.

Amiralul Marin a stabilit şi reguli clare pentru cei care doresc să poarte un lănţişor sau un inel.

Militarilor români le-a fost interzis purtarea lănţişoarelor, colierelor, brăţărilor, ghiulurilor sau a altor obiecte de podoabă la vedere. De asemenea, machiajul strident, tatuajele şi portul piercing-urilor de orice fel a fost interzis cu desăvârşire.

În schimb, femeilor militar le este permis portul inelelor pe mâini şi a cerceilor de mărimi moderate.

Nu ştim cât va rămâne în vigoare acest ordin care interzice bărbile în armată, dar un ordin exact pe dos a fost dat de generalul Mircea Chelaru, singurul şef bărbos al armatei, care după ce a fost numit la conducerea Statului Major General a dat liber la bărbi şi mustăţi în Ministerul Apărării Naţionale.

Sursa: ziuaveche.ro

Nota redactiei: domnule amiral, cu supusenie si adanca plecaciune va intreb umil: mai am dreptul sa fiu casatorit? Mai am dreptul la verighieta atata timp cat port haina militara? Sa se tunda femeile…..la ce marime domnule amiral? Este 2 suficient? Care este legatura dintre barba si disciplina domnule amiral? Sau dintre parul femeii militar si disciplina? Probabil se observa prin SMG, pe langa dumneavoastra, duduite cu fuste mini si sanii la vedere si asta va deranjeaza? Fetele astea sigur muncesc domnule amiral de le sar sanii din sutien. Mai bine ati incerca sa elaborati niste ordine in sensul acordarii drepturilor de echipament integral oamenilor si abia apoi sa pretindeti portul regulamentar al tinutei. Cu 25% mai putin la banii de echipament, militarul va avea garantat mai putin cu 25% echipament. Chiar incep sa ma minunez de ce debitati in vreme de criza si de reduceri salariale.
Cred ca mai util era un ordin care sa tina oamenii in armata intrucat veti ramane in scurt timp doar colonei si generali. Oamenii pleaca domnule amiral cand vad ca sunt tratati cu partea dorsala de un sistem caruia i-au dedicat viata.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE