duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitate militaraAutoturism militar de ”fite” dorit a fi achizitionat de MApN

Autoturism militar de ”fite” dorit a fi achizitionat de MApN

O stire Antena 3 preluata de la Ziarul Ring ne prezinta o achizitie ce urma a fi facuta de MApN, respectiv un autoturism cu confort sporit, ”minim Euro 6” si cu optiuni de iti sta mintea in loc. Si asta pentru transportul demnitarilor. Si la pretul de ”doar” 107.632 Euro… fara TVA, suma calculata la un curs de 4,5 lei/ euro. Intereseaza pe cineva ca inca vedem pe strada fumigenele ARO?

In prima faza tendinta a fost sa cred ca stirea este doar o bomba de presa aruncata in spatiul public pentru ”rating” sau cum s-o numi el in presa scrisa. Insa accesand portalul de licitatii electronice am descoperit si acest minunat anunt de participare, numarul 153069/11.08.2014, din punctul meu de vedere o bataie de joc la adresa militarului roman, care confirma intru totul stirea din Ziarul Ring.

La data accesarii portalului e-licitatie.ro, procedura de achizitie a fost anulata, la doar o zi de la publicare, motivul invocat fiind, citam: ”In documentele atasate documentatiei de atribuire au fost identificate date eronate”.

Ca este necesara o masina cu confort sporit pentru transportul demnitarilor, chiar si blindata, cu geamuri fumurii si cu aer conditionat nu contesta nimeni.

Insa in momentul in care ceri scaune ventilate cu functie de masaj pentru locurile fata si lateral spate, functie de memorie pentru reglare scaune fata-spate, oglinzi exterioare, tetiere si centuri, sistem audio cu minim 14 difuzoare si suboofer, putere totala minim 550W, cu reglare automata a volumului in functie de zgomotul ambiental…cred ca nu este tocmai normal.

Cand ma gandesc la confortul oferit de minunatul autoturism ARO, mai citez cateva din optiunile solicitate de MApN: jaluze actionate electric pentru luneta si pentru locurile spate, sistem de navigatie cu ecran color, diagonala minim 7″ touch screen, harti 3D, comanda vocala si posibilitatea radarii de filme pe DVD.

Cerintele de natura luxului exorbitant sunt mult mai multe si nu ocupam spatiul cu ele din simplul motiv ca le putem provoca dureri de cap cititorilor.

Ne rezumam la a spune ca, cu suma de 131000 de euro cu TVA puteau fi achizitionate 13 autoturisme LOGAN/10000 Euro bucata, fiind inlocuite astfel, de pe soselele Romaniei, 13 autoturisme ARO ce nu mai indeplinesc nici-o norma de functionare, ca sa nu mai vorbesc de poluare.

Link-uri: Ziarul Ring
e-licitatie.ro

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular