sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăIn zona barfeiAtac la....aplaudac!!!

Atac la….aplaudac!!!

Zilele trecute am asistat la un adevarat atac al gen.mr. Zapor asupra conducerii sindicatului cadrelor militare disponibilizate pe care o acuza de cheltuirea nejustificata a unor imense sume de bani din bugetul sindicatului, implicit din banii pensionarilor. Generalul Zapor face aceste acuzatii dupa ce in urma cu ceva timp si-a dat demisia din functia de presedinte al sucursalei Piatra-Neamt a acestui sindicat.

Dupa ce ieri am publicat scrisoarea gen. Zapor impreuna cu comentariile d-lui Rinciog pe marginea acestei scrisori, aici, astazi generalul vine cu precizari, in fapt acuze si mai grave.
Sa citim aceste precizari:

Catre Comitetul DISTRUGATOR al SCMD,
Ca urmare a comentariilor, postate de un oarecare aplaudac, la mail-ul adresat liderilor filialelor SCMD, verificind inca o data datele postate, am avut surpriza sa constat, intradevar, unele erori si abateri de la raportul de audit, pentru care va cer scuze si va rog sa acceptati urmatoarele corective care sint in deplin acord cu concluziile din raport.
1. La capitolul referitor la cheltuieli nejustificate si neeconomicoase (a se citi desantate, impotriva minimului de bun simt), alimentarea cu combustibil in valoare de 29 mil. lei, intr-o luna si pe acelasi autovehicul, este intradevar o eroare pentru care imi asum raspunderea. In fapt este vorba, asa cum rezulta din documente, despre alimentarea unui singur autovehicul (va imaginati si cui apartine; ne-a spus Rinciog in comentariul pe marginea mail-ui meu), cu carburant in valoare de 29 mil.lei (2900 ron,asta ca sa suportati mai usor cifra), dar intr-o singura zi.
2. La capitolul cheltuieli pe alimente si bauturi, in valoare de peste 30 mil. lei, iar s-a strecurat o eroare. In fapt este vorba de peste 30mil.lei (3000 ron), cheltuiti in exclusivitate pe bauturi. Si sa nu credeti ca este vorba de orice fel de bauturi.Nici pe departe. Este vorba de spirtoase ultra distilate si ultra rafinate, de care numai boierii sint in stare si merita sa bea, demne de prea inaltele fete care le-au ingurgitat in vreme ce cugetau la lupta sindicala. Pe alimente s-au cheltuit alte zeci de milioane de lei, care, o sa va dezamagesc dar depasesc suta.
Totodata, imi cer scuze ca nu am postat pe mail extrase din raportul de audit, asa cum v-am promis in urma cu citeva zile. Evenimente neplanificate nu mi-au permis acest lucru dar o voi face imediat ce revin la domiciliu, la sfirsitul saptaminii. Poate pina simbata va veti lua inima in dinti si veti posta pe paginile filialelor raportul comisiei de audit, scutindu-ma pe mine de acest travaliu. Tot atunci voi posta si pe site-ul agentiei de stiri “alfa news”, sau ceva pe aproape(daca o sa-mi comunice adresa), care m-a interogat asupra datelor ce le detin in legatura cu jaful. Eu v-am inteles strategia de a testa existenta sau lipsa probelor la reclamant. Ati “infiintat” o agentie de stiri care sa traga de limba. Nu a reusit, cereti-le banii inapoi si puteti sa le confirmati ca dispun de documentatia necesara si incepind cu sfirsitul saptaminii o sa va parvina voua si prin voi si “agentiei”, pe care ati infiintat-o. Daca nu aveti rabdare pina atunci o puteti face voi dind publicitatii raportul comisiei de audit.
Dar pina atunci sa auzim numai de bine.
Fara de respect
Gl.mr.(r) Ioan ZAPOR

In urma acestui scandal, rusinos dealfel pentru tagma militara, apar doua intrebari pe care nu mi le pot scoate din minte:

1. De ce generalul Zapor nu a ramas in fruntea filialei Piatra Neamt,de unde putea sa lupte pentru oamenii sai (pensionarii militari) si a ales sa fuga si sa loveasca pe la spate sindicatul cand acesta a repurtat cateva victorii importante in lupta sindicala. Ce urmareste generalul prin dezvaluirea acestor dedesubturi ale sindicatului odata ce a ales sa renunte la lupta prin demisie?
2. Daca conducerea sindicatului este nevinovata si nu poate fi acuzata de nimic, de ce nu se posteaza acel raport la care se face referire in marea majoritate a atacurilor la adresa sindicatului? Este vinovata conducerea SCMD si de asta se evita publicarea acestui raport? Daca este adevarat ceea ce spune generalul, atunci mai prezinta conducerea sindicatului incredere? Mai reprezinta ea militarii rezervisti?

Vom vedea in continuare ceea ce se intampla si va vom tine la curent.
Din pacate, nu putem confirma veridicitatea acestor precizari intrucat ele au fost postate ca si comentariu la articolul precedent de un cititor.

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Eu cred ca toti generalii si coloneii astia carcotasi sunt niste neamuri de mamaliga, ajunsi pe functii si grade pe cerseala si pe baza de dosar ( tarani, proletari etc). Eu cred ca batraneii astia sunt tinuti din scurt de niste neveste sfertodocte . De aceea nu au notiuni elementare de management organizational. Stiu si eu niste nevolnici care s-au strecurat printre membrii fondatori ai sindicatului si care au incercat sa profite de pe urma pozitiei lor. Concomitent cu maturizarea organizatiei acesti camarazi sunt marginalizati de chiar dinamismul acesteia. Din acest motiv ma indrept cu dispret profund catre acesti, totusi, camarazi. In timp , poate vor deveni mai intelepti!

  2. Motivul pentru care nu a ramas la conducerea filialei si scopul actiunii sale sunt expuse in finalul primei scrisori adresate sindicalistilor…

    „Daca nu actionam acum, maine va fi prea tarziu. Orice zi de intarizere este in defavoarea noastra.
    Convocarea Consiliului National al Reprezentantilor in regim de urgenta este singura solutie pentru a pune capat arbitrariului si voluntarismului la nivel central, recuperarea prejudiciului financiar produs si sanctionarea vinovatilor.
    Pentru initierea actiunilor de convocare a Consiliului National al Reprezentantilor este nevoie ca unu-doi lideri locali sa preia intiativa. O buna parte din presedintii de filialele ii cunosc bine, ii stiu oameni de isprava si de mare caracter si am convingerea ca ar putea si vor face acest lucru. As face-o chiar eu insa starea de sanatate nu-mi permite acest lucru.
    Va sunt alaturi cu sufletul si cu gandul.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular