sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăActualitate militaraARMATA. O ŞCOALĂ ALTFEL! – tabără de supravieţuire

ARMATA. O ŞCOALĂ ALTFEL! – tabără de supravieţuire

Sursa foto: Facebook.com
Elevii clasei a XI –a C din Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”, conduşi de profesor Corina Barbu, au participat la concursul organizat în cadrul programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, unde s-au calificat la faza naţională. Activitatea tinerilor elevi militari este intitulată ARMATA. O ŞCOALĂ ALTFEL! – tabără de supravieţuire.

Pe parcursul a trei zile elevii cantemirişti au fost oaspeţii militarilor Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” şi Batalionului 24 Vânători de Munte „General Gheorghe Avramescu” din garnizoana Miercurea Ciuc.

Tinerii elevi au fost invitaţi să participe la exerciţii demonstrative privind instruirea specifică a vânătorilor de munte precum organizarea traiului în condiţii de izolare(organizarea unor posturi de observare, tehnici de supravieţuire, tipuri de focuri şi adăposturi improvizate, metode de procurare a apei şi hranei).

Sursa foto: Facebook.com

Cunoaşterea materialelor de alpinism, instrucţia la stânca artificială de alpinism din cadrul unităţii folosind echipamentul specific de protecţie, căţărarea şi coborârea, în rapel şi funicular, au fost cele mai gustate parti ale exerciţiilor demonstrative.

Şedinţa de tragere cu armamentul din dotare i-a impresionat în mod deosebit pe elevi, aceştia declarând că nu au mai trăit asemenea experienţă.

Sursa foto: Facebook.com
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE