duminică, iulie 14, 2024
AcasăForte aerieneAnul negru al Armatei Romane

Anul negru al Armatei Romane

Armata Română finalizează anul 2010 cu un bilanţ sumbru: 26 de militari morţi, 13 militari răniţi şi cinci ofiţeri superiori (dintre care doi generali) cercetaţi penal de procurorii anticorupţie. În Ministerul Apărării, evenimente deosebite au loc în fiecare an, dar acesta pare a fi cel mai sumbru bilanţ de după Revoluţie.

Meseria armelor este riscantă prin natura ei, întrucât militarii se antrenează, prin definiţie, pentru a merge la război. Ostaşii români se duc să moară în războiul din Afganistan, dar cei mai mulţi mor acasă, în România.
Sânge românesc pentru Afganistan
24 ianuarie – În Afganistan, subofiţerii Sergiu Hulpoi şi Mihai Păduraru au fost răniţi, în urma unui atac cu rachetă asupra bazei militare din Kandahar.
19 februarie – Plutonierul Eugen Mănăilă a fost rănit în Afganistan, în timp ce participa la o acţiune de patrulare pe autostrada Kabul-Kandahar. Blindatul Humvee în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
23 februarie – Sergentul-major Florin Bădiceanu a fost ucis, iar fruntaşul Marian Zamfir a fost rănit în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan. Cei doi militari au trecut cu un blindat Humvee peste un dispozitiv exploziv improvizat.
7 aprilie – Plutonierul Eugen Ionel Bida a fost rănit în timp ce participa la o misiune de patrulare în provincia Kabul. Echipa mixtă, alcătuită din militari români şi afgani, din care făcea parte subofiţerul Bida a fost atacată de insurgenţi la 40 de kilometri de oraşul Qalat.
24 aprilie – Fruntaşul George Ţîrcomnicu a suferit o contuzie la cap, în timpul unei misiuni pe autostrada Kandahar-Kabul. Coloana militară a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.
12 mai – Sergentul-major Valerică Leu a fost ucis în Afganistan, în timpul unei misiuni de securizare a unei căi de acces. Subofiţerul a declanşat accidental explozia unei mine antipersonal.
23 iunie – Sergentul major Dan Ciobotaru şi caporalul Paul Caracudă, aflaţi într-un automobil Humvee, sunt ucişi de explozia unei mine artizanale.

Citeste tot articolul pe qmagazine.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE