miercuri, februarie 21, 2024
AcasăPoliticaAndreea Vas,Mircea Dogaru, si Victor Ponta despre recalcularile de pensii

Andreea Vas,Mircea Dogaru, si Victor Ponta despre recalcularile de pensii

Președintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă și în retragere, colonelul Mircea Dogaru (foto), a declarat în exclusivitate pentru www.e-politic.ro că, joi, va depune, la Parchetul General, plângeri penale împotriva premierului Emil Boc, ministrului Apărării Naționale, Gabriel Oprea, și ministrului Administrației și Internelor, Traian Igaș.

Decizia a fost luată după ce pensiile militarilor au scăzut, în urma procesului de recalculare. ”Vom deschide alte procese. Împotriva lui Boc, Oprea și Igaș vom depune probabil mâine (n.r. – joi) plângeri penale. Să vedem dacă sunt gata actele. Le depunem la Parchetul General”, ne-a spus colonelul Mircea Dogaru.
Acesta a explicat că, în urma recalculării, 99,99% din pensiile militarilor au scăzut cu procente cuprinse între 29% și 66%. ”Nu vă luați după măgarii ăștia. 99,99% din pensiile militare au scăzut în urma recalculării. De exemplu, pensia unui colonel de armată a scăzut de la 28 de milioane la 17. Scad toate fără discuție. Ici-colo poate nu se calculează nimic și le lasă așa (n.r. – pensiile). Banii au fost trimiși, oamenii îi iau, doar că nu au venit încă taloanele. Pensiile de urmaș și de văduve au scăzut de la 12 la șase milioane. Toate pensiile scad cu procente între 29% și 66%, chiar mai mult. Nu exista în lege niciun barem de 30 de milioane de lei vechi (n.r. – Guvernul a anunțat că pensiile mai mici de 3.000 de lei nu vor scădea). Asta a fost minciuna lui Oprea. Ai nu ai stagiu complet scade, ai depus nu ai depus cerere de recalculare scade. Nu are niciun fel de importanță. Mai mici sunt scăderile la SRI, că aia sunt mai inteligenți decât noi”, a mai precizat Mircea Dogaru.

Sursa: e-politic.ro

Consiliera premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a declarat pentru www.e-politic.ro că există o decizie a primului ministru prin care s-a stabilit că pensiile militarilor cu vechime completă, care sunt mai mici de 3.000 de lei, să nu scadă în urma recalculării.

De asemenea, Andreea Paul Vass a precizat că cei care nu vor respecta această decizia lui Emil Boc vor fi sancționați. ”Decizia premierului trebuie pusă în aplicare. Dacă așa s-a decis în Guvernul României, trebuie pus în aplicare. Cine nu respectă deciziile îi privește, dar vor fi, părerea mea, sancționați, pentru că nu au cum să fie în dezacord cu o decizie a premierului. Este vorba despre decizia ca pensiile mai mici de 30 de milioane de lei vechi să nu scadă. Domnul premier a declarat personal, în nenumărate rânduri, că, pentru cei cu stagiul complet, pensiile mai mici de 30 de milioane de lei vechi nu trebuie să scadă”, ne-a spus Andreea Paul Vass.

Sursa: e-politic.ro

Victor Ponta a declarat într-un interviu acordat www.e-politic.ro că avocații din PSD sunt dispuși să ofere asistență juridică militarilor ale căror pensii au fost reduse în urma procesului de recalculare.

Prezentăm în continuare scurtul interviu realizat cu Victor Ponta.

V-ați gândit cumva ca la nivel de partid să acordați asistență pensionarilor militari care sunt deciși să acționeze Guvernul în judecată?

V.P.: Da. Răspunsul este da. Sunt deja asemenea situații și în plus orice solicitare pe care am primit-o am îndreptat-o către avocații mai cunoscuți de la noi din partid.

Acest lucru îl veți face gratis…

V.P.: Normal că gratis, că doar nu le luăm bani. Au fost destule situații și cazuri în care am mai făcut lucrul acesta. Au făcut cei din partid care au case de avocatură și nimeni n-a luat vreodată vreun ban.

Sursa: e-politic.ro

RELATED ARTICLES

4 COMENTARII

  1. Buna ziua am o nelamurire nu stiu cui sa ma adresez cu un dosar de pensie .Eu sunt pensionara din 1996 cu boala profesionala,mentionez ca am lucrat 20 ani la fermit rm sarat si am avut grupa 1 de munca,am esit in 2006 in mai la pensie anticipata cu grupa 1 in octombrie am depus o hirtie cu sorurile aferente in urma acestei hirti mi sa luat grupa simia dat pensie speciala mentionez ca am 822 de roni,eu am lucrat ca preparator ferodouri si ocit cutot felul de chimicale de la sulf pina la bisulfura de moliben in urma conditiilor de munca am facut o tumora maligna la sin fiind operata , toti cei care unblau cu hirtiile in mina prin curtea fabrici au spor de grupa1 prosti care lucrau in fabrica au grupa specila.AS DORI UN RASPUNS LA PENSIILE SPECIALE, NUSTIU NOI CEI DIN GRUPELE DE MUNCA CE LEGATURA AVEM NOI CU CEILALTI MITARI SI ALTE CATEGORI .MUTUMESC LAMURITIMA VA ROG CU ACESTE PENSISPECIALE

  2. nu stiu cine fac legile astea dar sunt niste incompetenti care nu au habar de ce trec in ele, ma intreb daca stie sa treaca o virgula intr-o legea domni care au aprobat nu cei care au redactat-o, presa ar trebui sa scoata aceste lucruri la lumina ca nu sunt in stare nici sa scrie dar sa mai faca si o lege si cand vb aceste lucruri striu ce spun

  3. D-na Andreea Paul Vass bate campii. In Legea 119/2010 nu scrie nimic legat de faptul ca pensiile militare mai mici de 3000 lei nu scad. Cum poate o decizie a primului ministru sa fie mai tare decat legea?. Puterea, cand se urca la cap, turmenteaza rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE