duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraA fost achitata prima transa din contractul privind achizitia de avioane multirol...

A fost achitata prima transa din contractul privind achizitia de avioane multirol F-16: 100 milioane euro

Avion multirol F-16
Avion multirol F-16
Potrivit Agerpres, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a anunţat astazi că a fost încheiat contractul cu portughezii pentru achiziţia avioanelor F-16 şi s-a plătit deja prima tranşă de 100 milioane de euro din suma totală de 600 de milioane de euro cât este prevăzut în contract.

Ministrul Duşa preciza la începutul lunii, că programul de înzestrare cu avioane multirol va începe în această toamnă prin modernizarea aparatelor de zbor pe care România urmează să le achiziţioneze din Portugalia, primul avion de tip F16 ajungând în ţară după anul 2015, conform protocolului.

„Am perfectat toate formalităţile vizavi de începerea programului de înzestrare al Forţelor Aeriene cu avioane de vânătoare, avioane multirol, iar programul va începe în această toamnă prin modernizarea avioanelor pe care urmează să le achiziţionăm şi prin plecarea în Portugalia pentru pregătire a circa 80 de persoane: piloţi, ingineri, personal tehnic.

În ceea ce priveşte sosirea avioanelor în ţară, acest lucru se va face conform protocolului, după anul 2015 şi întreaga escadrilă cu capabilitatea de a executa misiuni aeriene până în 2017, când expiră resursa de zbor a avioanelor MIG 21 Lancer”declara ministrul Mircea Duşa.

Pe 19 iunie, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea de avioane multirol, act normativ care a fost la sfârşitul lunii iunie adoptat şi de Camera Deputaţilor.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, la jumătatea lunii iulie, legea care prevede achiziţia de avioane multirol.

Sa ne para rau ca nu am achizitionat Gripen-ul suedezilor? Oricum, binele sau raul este facut asa ca….sa fie intr-un ceas bun!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE