sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăIn zona barfei2013 va fi anul restabilirii echilibrului între nevoile şi resursele MApN

2013 va fi anul restabilirii echilibrului între nevoile şi resursele MApN

Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă
Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă
Prezent la deschiderea anului de instrucţie 2013 în Armata României, la sediul M.Ap.N., in prezenta personalului Statului Major General, seful SMG a concluzionat ca desi va fi un an de austeritate, anul 2013 va fi anul restabilirii echilibrului între nevoi şi resurse, în gândire şi acte normative, precum şi în relaţiile dintre oameni”

Generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General, a transmis cadrelor militare că anul 2013 va fi unul de austeritate, în care se va menţine deficitul bugetar pentru operare şi înzestrare.

„Anul acesta va fi un an de referinţă pentru transformarea şi modernizarea Armatei României, iar Statul Major General are obligaţia de a conduce acest proces şi de a sprijini deciziile politice prin prezentarea unor soluţii corecte, eficiente, viabile şi realiste. Ştim unde ne aflăm, ştim ce avem de făcut, cunoaştem vulnerabilităţile şi problemele ce trebuie rezolvate şi de aceea sunt convins că împreună vom găsi soluţii, ce trebuie atent analizate prin simulări şi evaluări care să le valideze”, a făcut cunoscut generalul-locotenent Ştefan Dănilă.

Cum va fi restabilit acest echilibru in conditiile unei subfinantari cronice a sistemului de aparare ramane de vazut. Daca bugetul anului 2013 va fi la fel ca cel din ultimii 4 ani, urmand un trend descendent, restabilirea echilibrului intre nevoile armatei si resursele puse la dispozitie va fi imposibil, in conditiile unui buget sufocat de cheltuieli de personal.

Nu stiu de ce dar discursul sefului SMG imi aduce aminte de doza de optimism specifica fostului ministru al apararii Gabriel Oprea care ” se descurca” indiferent de bugetul alocat de guvern.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. PARADA TEPELOR DATE DE PREMIERUL TRAIAN VICTOR PONTA, FOSTILOR MILITARI, ASISTATI SOCIALI:
    Ce a spus Ponta despre pensiile militare in conferinta de presa a usl din 03 12 2012
    luni, decembrie 03, 2012 actualizare pensii, pensii speciale 21 comentarii
    „UN MESAJ SPECIAL VREAU SA-L TRANSMIT CATRE ACEI MILITARI, E VORBA DE UN NUMAR DE APROXIMATIV 7.000, DIN MINISTERUL APARARII SI INCA CATEVA MII DIN MINISTERUL DE INTERNE CARE AU AVUT DE PIERDUT LA MOMENTUL RECALCULARII PENSIILOR. IN BUGETUL PE 2013 SI IN MOD ESALONAT(POATE PRIN 2050 !) TREBUIE SA INDREPTAM SI ACEST LUCRU”.CU ATAT MAI MULT SI PENTRU CEI 10-12% , AVEM OBLIGATIA SI IN BUGETUL PE 2013 AVEM INTENTIA CLARA DE A-I ADUCE SI PE EI LA NIVELUL LA CARE CEILALTI COLEGI IN MOD MERITAT AU AJUNS”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE