joi, noiembrie 30, 2023
AcasăActualitate militara15 piloţi militari români şi 83 de tehnicieni vor deservi escadrila de...

15 piloţi militari români şi 83 de tehnicieni vor deservi escadrila de avioane F-16

Avion multirol F-16
Avion multirol F-16
La Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” din Breaza ministrul Dusa a anuntat ca pentru operarea celor 12 aeronave F-16 ce vor fi achizitionate, vor fi instruiţi 15 piloţi militari români şi 83 de tehnicieni, „începând cu ingineri, mecanici şi tot aparatul tehnic care deserveşte o astfel de escadrilă”. Avioanele vor fi achizitionate din Portugalia si SUA.

„Este un obiectiv îndrăzneţ. După negocieri cu cei care deţineau avioane compatibile cu avioanele din NATO şi cu avionica din NATO, am ajuns la concluzia să achiziţionăm avioane din Portugalia şi SUA, pentru că toată lumea vorbeşte de Portugalia, dar acesta este un acord interguvernamental între România, guvernul portughez şi guvernul Statelor Unite”, a spus Mircea Duşa.

Potrivit ministrului apararii, costurile pentru pregătirea piloţilor şi a tehnicienilor sunt incluse în preţul pe care România îl va plăti etapizat, până anul 2017, pentru cele 12 avioane militare vechi, dar modernizate.

Ministrul a declarat că în preţ sunt incluse modernizarea şi dotarea avioanelor cu motoare noi şi achiziţionarea de tehnică de ultimă generaţie şi muniţie precum si ca, pentru ca cele 12 avioane F-16 să fie operaţionale în România, va trebui modernizată infrastructura, respectiv cele două aeroporturi militare de la Feteşti şi de la Câmpia Turzii.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular