duminică, decembrie 10, 2023
AcasăActualitate militaraVizita de informare a ministrului apararii si a sefului SMG la...

Vizita de informare a ministrului apararii si a sefului SMG la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”

Ministrul apararii nationale  Mircea Dusa
Ministrul apararii nationale
Mircea Dusa
Continuand turul de forta in tara, prin care incearca sa ia pulsul armatei direct la sursa, ministrul apararii nationale Mircea Dusa si seful SMG au efectuat o vizita de informare (prima vizita a unui ministru al apararii de dupa anul 1992) la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Brasov. Însoțiți de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-locortenent Cârnu Fănică, oficialii MApN au avut intalniri cu membrii Senatului instituţiei de învăţământ şi cu studenţii academiei.

În cadrul reuniunii, ministrul apărării naţionale a declarat că este impresionat să vadă că foarte mulţi tineri au îmbrăţişat cariera militară. În acest context, Mircea Duşa a reiterat ideea că la nivelul ministerului se fac toate demersurile pentru ca procesul de profesionalizare a armatei să fie unul competitiv şi performant.

„În acest sens, planul de şcolarizare al Academiei Forţelor Aeriene a fost realizat în concordanţă cu obiectivele şi misiunile pe care le are Armata României. Sunt mândru că sistemul de învăţământ militar furnizează din ce în ce mai mulţi tineri bine pregătiţi”, a concluzionat ministrul Duşa.

Tot astăzi, ministrul apărării naţionale şi şeful Statului Major General au avut o întâlnire şi cu personalul Departamentului Regional de Studii pentru Managementul Resurselor de Apărare.

Reamintim ca pentru anul de învățământ 2013-2014, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” a scos la concurs 35 locuri pentru ofiteri , din care 7 pentru fete.

Trebuie sa recunosc beneficiile acestor vizite, ministrul Dusa avand o prestatie excelenta zilele trecute la postul TV Realitatea, termenii tehnici si de specialitate folositi in cadrul emisiunii demonstrand o preocupare din partea ministrului apararii pentru asimilarea acestor termeni. Nu trebuie deloc neglijat faptul ca termenii specifici MApN si NATO nu sunt deloc usor de ingerat de catre un civil, pentru ca, facand abstractie de faptul ca Dusa este ministrul apararii nationale, pana la urma este un civil. Din partea mea, felicitari domnule Dusa pentru interesul acordat si pentru faptul ca ati preluat intr-un termen foarte scurt un limbaj specific nu tocmai usor, limbaj care denota ca nu va sunt necunoscute particularitatile sistemului militar. De la mine, inca o bila alba.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular