miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraTabăra de vară pentru cercetaşi- editia 2014

Tabăra de vară pentru cercetaşi- editia 2014

Sigla editie 2014
Sursa: mapn.ro
Proiectul naţional „Tabăra de vară pentru cercetaşi” este o iniţiativă a Direcţiei informare şi relaţii publice din Ministerul Apărării Naţionale organizata în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu Asociaţia de Caritate din Armata României “CAMARAZII”, destinat unui numar de 42 de elevi din învăţământul gimnazial şi liceal, selectati prin concurs.

Tabăra se adresează elevilor şi elevelor din învăţământul gimnazial şi liceal din România, care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI, şi îşi propune să răsplătească cunoştinţele acestora despre Armata României, NATO, UE şi să le dezvolte calităţile fizice, trăsăturile şi calităţile moral-volitive şi afective, spiritul de competiţie şi al celui de echipă.

Participanţii la această acţiune sunt selecţionaţi în urma unei competiţii organizate în perioada 17 martie – 11 mai 2014. Câştigătorii vor beneficia de participarea la o tabără de pregătire ce se va desfăşura la Predeal în perioada 27 iulie – 3 august.

Participanţii la tabără vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activităţi aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active şi cu studenţi militari.

Dacă doreşti să participi, trebuie să ştii:

Concursul de selecţie a participanţilor la tabără se desfăşoară în două etape doar prin intermediul Internetului: prima etapă: 17 martie – 13 aprilie 2014, a doua etapă: 14 aprilie – 11 mai 2014.

Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-ul www.mapn.ro, www.nato.int, http://europa.eu şi www.mae.ro acoperind domeniile: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaţionale, cariera militară.

Prima etapă: 17 martie – 13 aprilie 2014

În această etapă echipele înscrise au sarcina de a răspunde la 20 întrebări. Fiecare întrebare conţine un singur răspuns corect. Termenul pentru completarea formularului de înregistrare şi transmiterea răspunsurilor la întrebările primei etape este 13 aprilie 2014, orele 24.00. Răspunsurile trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.

Etapa a doua: 14 aprilie – 11 mai 2014

În această etapă se califică toate echipele care răspund corect la cel puţin 15 întrebări din cele 20 ale primei etape. Sarcina echipelor participante constă în a formula răspunsuri la 20 de întrebări şi transmiterea lor până la data de 11 mai 2014, orele 24.00.

Puteţi tipări întrebările concursului pentru a vă pregăti răspunsurile. Ulterior puteţi completa formularul de înregistrare şi răspunde la toate întrebările.

Pentru nelămuriri privind desfăşurarea concursului de selecţie puteti contacta organizatorii la adresa de e-mail bmces.dirp@gmail.com.

În perioada 12 – 18 mai 2014, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul competiţiei avându-se în vedere punctajul obţinut. Pentru departajarea a două sau mai multe echipe care au obţinut acelaşi punctaj, se va lua în considerare momentul primirii răspunsurilor.

21 de echipe se califică pentru a participa la tabăra de vară: 10 echipe formate din elevii claselor gimnaziale şi 11 echipe formate din elevii claselor liceale.

În cazul în care una din cele 21 de echipe calificate nu poate participa la tabără, aceasta va fi înlocuită cu o altă echipă desemnată de juriul competiţiei în ordinea descrescătoare a rezultatelor.

Echipele calificate să participe la tabără vor fi informate, prin e-mail, despre: clasarea în primele 21 de echipe, perioada şi locul de desfăşurare a taberei, materialele/obiectele şi documentele cu care trebuie să se prezinte în tabără, activităţile ce se vor desfăşura în tabără, modalităţile de confirmare a participării.

Regulamentul concursului si detalii suplimentare pot fi citite pe pagina oficiala a concursului: Tabara de vara pentru cercetasi

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE