sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăCeremonii militareSpectacol de lumina, muzica militara si drill-team in centrul capitalei: retragerea cu...

Spectacol de lumina, muzica militara si drill-team in centrul capitalei: retragerea cu torte

Sursa foto: ziare.com
Dupa mai multe zile dedicate Armatei Romane in care ceremonialele militare si prezentarile de tehnica militara au fost in prim planul atentiei, aseara am asistat la retragerea cu torte, un spectacol de lumina si sunet in centrul capitalei, unde aproximativ 300 de militari de la Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul” si Brigada 1 Mecanizata „Argedava” au cinstit memoria militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate. Pentru prima data, retragerea cu torte a avut doua trasee.

Urmati pe tot traseul de o asistenta numeroasa, militarii au purtat torta victoriei ( desi acest obicei a fost preluat de armata romana dupa primul razboi mondial, el vine de pe vremea romanilor cand legiunile romane se intoarceau din razboi triumfatori, purtand torte aprinse) pe doua trasee diferite, ei reunindu-se la Cercul Militar.

Astfel, militarii regimentului 30 Garda au urmat traseul Monumentul Infanteriei – Piaţa Victoriei – Piaţa Romană -Piaţa Universităţii – Palatul Cercului Militar Naţional – Piaţa Eroilor – Universitatea Naţională de Apărare – Palatul Cotroceni – Regimentul 30 Gardă in timp ce militarii Brigazii 1 Mecanizata „Argedava” au venit pe sos. Kiseleff Monumentul Infanteriei – Piaţa Victoriei – Calea Victoriei – Palatul Cercului Militar Naţional – Piaţa Eroilor – Universitatea Naţională de Apărare.

In general, desi armata romana si-a facut pe deplin datoria morala fata de eroii acestei tari, presa in general a avut cu totul si cu totul alte subiecte. De ce sa vorbim de traditii, de ce sa vorbim de valori morale, de ce sa vorbim de suflul patriotic dat de acest eveniment, de ce sa cinstim memoria unor oameni ce si-au jertfit viata pentru aceasta tara cand putem sa vorbim NUMAI de politicieni corupti, de lupta pentru ciolan, de curve si de drogati, de criminali si metodele lor de operare? Raman cu aceleasi impresii proaste de anul trecut fata de tot ceea ce reprezinta presa actuala din Romania.

Nu ne ramane decat sa multumim celor de la ziare.com pentru un articol dedicat acestui eveniment, singurul dealtfel pe care l-am putut gasi: Ziua Armatei: Parada cu torte, in pas de mars

Pe sectiunea video, cei de la DIGI24 au considerat ca retragerea cu torte merita 2 minute de atentie in direct, asa ca au transmis evenimentul live.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE