duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraExterneRomania preda preşedinţia Grupului Director al Batalionului multinaţional de geniu "TISA"

Romania preda preşedinţia Grupului Director al Batalionului multinaţional de geniu „TISA”

Astazi a avut loc la sediul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu ceremonia de predare-primire a Preşedinţiei Grupului Director al Batalionului multinaţional de geniu „TISA”, prin care România a predat Slovaciei exercitarea, pentru o perioadă de un an, a conducerii acestei iniţiative de cooperare militară regională.

Protocolul de predare-primire a fost semnat, din partea României, de către general-locotenent Dan Ghica-Radu, locţiitorul şefului Statului Major General al Armatei României, iar, din partea forţelor armate ale Republicii Slovacia, de generalul-maior Miroslav Kocian, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării.

„Pe timpul deţinerii preşedinţiei Iniţiativei „TISA”, partea română a avut ca obiectiv continuarea afirmării Batalionului multinaţional de geniu „TISA” ca instrument important de cooperare între ţările din regiune, în scopul prevenirii dezastrelor naturale şi înlăturării consecinţelor acestora. Totodată, ne-am propus creşterea vizibilităţii iniţiativei prin aplicarea politicii uşilor deschise şi atragerea de noi membri”, a declarat generalul-locotenent Dan Ghica-Radu. „Considerăm că ne-am îndeplinit obiectivele şi, în acest sens, vreau să evidenţiez faptul că, la exerciţiul multinaţional „Blonde Avalanche 12″, desfăşurat în toamna anului trecut, la Brăila, au participat observatori din Moldova, Serbia şi SUA”, a mai susţinut locţiitorul şefului SMG.

La rândul sau, generalul-maior Miroslav Kocian a declarat: „va fi o provocare pentru noi să menţinem la acelaşi standard nivelul cooperării multinaţionale din timpul preşedinţiei româneşti. Studiem posibilitatea extinderii proiectului regional TISA, fie prin includerea în zona de responsabilitate a batalionului multinaţional de geniu a bazinului Dunării, fie prin primirea de noi membri”.

Sursa: mapn.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE