miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăActualitate militaraProiect de Lege privind industria naţională de apărare şi securitate

Proiect de Lege privind industria naţională de apărare şi securitate

In baza Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Economiei a supus dezbaterii publice proiectul de Lege privind industria naţională de apărare şi securitate.

Proiectul a fost elaborat în cadrul Grupului de Lucru pentru elaborarea legii industriei naţionale de apărare şi securitate constituit în baza deciziei Primului Ministru nr. 192/2013 privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru evaluarea stării industriei de securitate.

Având în vedere importanţa menţinerii sectorului, proiectul de act normativ prevede alocarea, cu precădere de la bugetul de stat, a fondurilor pentru restructurare,modernizare şi retehnologizare, scutirea de taxe şi impozite, unele derogări de la legislaţia existentă privind codul fiscal, legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale(intrarea în lichidare voluntară), legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei.

Potrivit Notei de Fundamentare, implementarea proiectului de act normativ va contribui la realizarea obiectivelor stabilite pentru industria naţională de apărare şi securitate prin „Strategia industriei naţionale de securitate”, care vizează:

1) diversificarea produselor/serviciilor executate la standarde UE şi NATO;
2)creşterea aportului la înzestrarea SNAOPSN, inclusiv cu produse/servicii
complexe care pot fi relizate în ţară, fie prin colaborare cu parteneri externi;
3) stimularea prin măsuri adecvate a producţiei pentru apărare, inclusiv în
domeniul pulberi şi explozivi;
4) impactul tehnologic şi inovativ;
5) stimularea industriei autohtone;
6) efect multiplicator al colaborărilor pe orizontală;
7) stimularea parteneriatului public-privat

Proiectul de L E G E privind industria naţională de apărare şi securitate, asa cum a fost dat publicitatii de Ministerul Economiei, poate fi consultat aici: Proiect Lege INApS

Referitor la acest proiect, ministrul Dusa declara la Campia Turzii:

„Există un proiect de lege inițiat de Ministerul Economiei. Vom vedea în momentul în care proiectul de lege va ajunge și la Ministerul Apărării Naționale cum va aproba Guvernul și după aceea Parlamentul. Sigur că ținem la industria românească, de altfel prim-ministrul a dispus de anul trecut constituirea unui colectiv care să analizeze modul în care se poate repune pe picioare industria de apărare românească și credem că trebuie să găsim acele soluții și posibilități ca industria din domeniul apărării să aibă comenzi”

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

 1. LA MINISTERUL ECONOMIEI – DIRECŢIA INDUSTRIA DE APĂRARE ŞI PROBLEME SPECIALE – MINISTRUL NIŢĂ ŢINE PE FUNCŢIE O DIRECTOARE PENALA PE ANGHEL RUXANDRA RODICA.
  DEŞI A FOST DATĂ AFARĂ pentru incompetenta directoarea PENALA ANGHEL RUXANDRA RODICA A FOST repusa pe functie in urma castigarii procesului.
  Si asta pentru ca MINISTRUL NITA NU A VRUT a vrut SA REORGANIZEZE DIRECTIA FANTOMA Industria de Apărare care FUNCŢIONEAZA ILEGAL CU 5 ANGAJAŢI, DEŞI NUMĂRUL LEGAL DE PERSOANE PENTRU A EXISTA CA DIRECTIE ESTE DE 15-20 DE PERSOANE.
  De ce Ministrul NIŢĂ menţine pe funcţie o directoare care : ÎNJURĂ, FURA, nu putem să înţelegem.
  DE FAPT, BA DA INTELEGEM, PENTRU CA ESTE AMANTA TOVARASULUI MINISTRU NITA.

  RUSINE PENTRU ACEST MINISTRU NITA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE