miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraO piteşteancă în război cu Ministerul Apărării Naţionale

O piteşteancă în război cu Ministerul Apărării Naţionale

Elena Stoica se luptă cu morile de vânt pentru moştenirile familiei. Elena Stoica, descendenta foştilor proprietari ai unor imobile şi suprafeţe impresionante din Piteşti şi alte câteva localităţi argeşene, se luptă de ani buni să obţină de la Ministerul Apărării Naţionale documentele originale în baza cărora să i se recunoască drepturile revendicate. Un proces urât şi un război inegal, în urma cărora asupra familiei reclamantei au fost aruncate calomnii pe care femeia le dezminte.

Pe 4 decembrie 2012, Tribunalul Argeş o chema în instanţă pe Stoica M. Elena, în calitate de reclamant în procesul cu Ministerul Apărării Naţionale – UM 02405 Piteşti, în calitate de pârât, pentru refuzul soluţionării cererii prin care femeia solicita o serie de documente din arhiva unităţii. Tribunalul Argeş –Secţia Civilă (complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal) respingea la aceeaşi dată acţiunea, cu posibilitate de recurs în termen de 15 zile de la data comunicării.

Ceea ce o nemulţumeşte însă pe femeie nu este doar sentinţa, ci şi calomniile ce s-au îndreptat asupra familiei sale în timpul demersurilor pe care aceasta le-a făcut la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Concret, Elena Stoica, a aflat cu stupoare că bunicii, străbunicii şi unchii săi au fost catalogaţi drept colaboratori ai Germaniei Naziste, motiv pentru care proprietăţile lor au şi fost confiscate.

În răspunsurile oficiale înaintate Elenei Stoica a fost invocat articolul 3 din Legea 187/23 martie 1945, în care se arată că “pământurile şi alte proprietăţi ale criminalilor de război şi ale celor vinovaţi de dezastrul ţării, precum şi pământurile celor care s-au refugiat în ţările cu care România este în stare de război ori care s-au refugiat în străinătate după 23 august 1944 trec asupra statului pentru a fi împărţite plugarilor”. Tot aici este amintit şi Decretul nr. 83 din Legea 187/1945 care face referire la trecerea în proprietatea statului, ca bunuri ale întregului popor, a unor exploataţii agricole, creanţe, titluri etc. Elena Stoica spune că toate aceste invocări constituie calomnii la adresa familiei sale.

Citeste articolul integral pe atitudineinarges.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE