duminică, iulie 14, 2024
AcasăLegislatiePensiile militare nu scad, soldele militarilor aflati in teatre de operatiuni nu...

Pensiile militare nu scad, soldele militarilor aflati in teatre de operatiuni nu vor mai fi diminuate.

Iata niste vesti foarte bune venite de la Camera Deputatilor, unde Comisia de apărare din aceasta camera a dat raport pozitiv OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare, fiind adoptate şi două amendamente in acest sens, precum şi un amendament la Legea 42/2004 privind participarea militarilor la misiuni în străinătate.

Primul amendament la OUG 1/2011 prevede că, dacă după recalculare pensia va avea un cuantum mai mic decât cel iniţial, atunci va rămâne neschimbată.

Amendamentul prevede introducerea unui nou alineat la articolul 4 din OUG 1/2011, potrivit căruia „dacă rezultă un cuantum mai mic, pensia să rămână cea avută în plată înaintea recalculării”, a declarat pentru NewsIn deputatul George Scutaru, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, citat de realitatea.net.

Al doilea amendament a vizat modificarea art 1 alineat 4 din OUG 1, deputaţii dorind să coreleze punctul mediu de pensie atât cu solda de grad, cât şi cu cea de funcţie.
Cele două amendamente au fost propuse de deputatul Niculae Mircovici şi au fost susţinute de opoziţie, în timp ce reprezentanţii puterii s-au abţinut de la vot, mai puţin Eugen Bădălan, care a votat pentru adoptarea amendamentelor, potrivit lui Scutaru.

Tot marţi, a fost adoptat în comisia de Apărare şi un amendament la Legea 42/2004 privind participarea militarilor la misiuni în străinătate. Amendamentul vizează introducerea unui nou alineat în lege, potrivit căruia „pe perioada participării la misiuni şi operaţiuni prevăzute la articolul 2, cuantumul brut al soldei, salariului lunar, sporurilor, compensaţiilor, indemnizaţiilor şi altor drepturi băneşti acordate personalului din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională nu pot fi diminuate”. Amendamentul a fost propus de liberarul George Scutaru.

Sursa: realitatea.net

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE