joi, septembrie 28, 2023
AcasăIn zona barfeiO noua palma pe obrazul subofiterilor

O noua palma pe obrazul subofiterilor

Nu stiu altii cum sunt, dar eu ma gandesc cu drag la vremurile cand lucram impreuna cu aceasta categorie de personal, categorie ce mi-a sustinut cariera de-a lungul timpului.De ce spun aceste vorbe?

O persoana binevoitoare, probabil subofiter, mi-a adus la cunostinta un nou ordin al ministrului apararii, o noua aberatie. Acest ordin apare dupa ce in urma cu cateva zile aflam ca aceasta categorie de personal militar este singura careia i-au scazut coeficientii conform noii legi a salarizarii si a unui ordin al ministrului.
Este vorba de ordinul ministrului apararii nationale nr. M. 57 din 8 iulie 2011 pentru modificarea Normelor de selecţionare a candidaţilor pentru admiterea la cursul de formare a ofiţerilor şi subofiţerilor în activitate, pe filiera indirectă, aprobate prin Ordinul ministrului apărării naţionale nr. M. 132/2009.

In ansamblu, este vorba de cresterea limitelor de varsta pana la care diferitele persoane pot accede la functii de ofiter in activitate in armata romana.

Liber la nepotisme?Liber la neprofesionalism?Discriminare?

In timp ce subofiterilor si maistrilor militari in activitate li se impune ca la data acordãrii gradului de ofiţer sã aibã vârsta de cel mult 35 de ani, 5 ani vechime si sa aiba in aprecierea de serviciu din ultimii 3 ani calificativul de cel putin „Foarte bun”, viitorii candidati la profesia de ofiter in activitate proveniti din ofiteri, maistrii militari si subofiteri in rezerva sau din CIVILI, au restrictia  sa aibã vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în anul desfãşurãrii concursului de admitere la cursul de formare.

In principiu, conform mentalitatii ministrului sau a celor care i-au propus acest proiect de ordin, un civil la 40 de ani este mult mai bine pregatit decat un subofiter la aceeasi varsta, unui civil nu ii trebuie vechime in timp ce subofiterului ii sunt necesari minim 5 ani.

Avand in vedere ca majoritatea absolventilor de facultate de acum 10-15 ani erau ofiteri in rezerva, oare ce surprize ne mai pregateste ministerul prin aceasta filiera indirecta si prin acest ordin? Oare cand vom pune capat nepotismelor, pilelor si cunostintelor intr-o institutie in care profesionalismul ar trebui sa fie cuvantul de ordine? Cand vom da absolventilor de licee si academii militare dreptul de a conduce o structura si nu pe acela de a fi condusi de ofiteri proveniti din civili, ofiteri care nu stiu sa acorde nici macar elementarul semn de salut?

De ce frustram absolventii de scoli si licee militare de placerea de a conduce o structura militara in favoarea absolventilor marca Ion Marian si Chirita?

Domnule ministru, poate fi acest ordin catalogat drept discriminare pe criterii de varsta?

Apropo  de totala lipsa de profesionalism a asa zisilor ofiteri proveniti din filiera indirecta, va invit sa cititi cateva pagini scrise de adevaratii ofiteri la ei acasa :   http://studenti.armyacademy.ro/forum/viewtopic.php?t=866

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. aveti dreptate inc e ati scris mai sus , totul se face pe pile in armata romana si nu numai.
    si la academie se intra tot pe baza de P.C.R. [PILE ,CUNOSTINTE, RELATII], apoi un pilos de asta dupa ce termina academia mandru de gradul care il are cu ajutorul pilelor vine sa conduca un pluton de militari care au armata cati ani are el de viata,si se dovedeste ca nu stie nici macar sa faca un caiet de program.
    multi din ofiterii armatei romane au mintea ingusta dupa ce termina academia si sunt limitati mintal…au impresia ca sunt Dumnezeu datorita gradului si asta le da voie sa faca misto de celelalte categorii de militari…
    dar asta e romanica noastra ….
    una se invata in academie si altceva se pune in aplicare in teritoriu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular