vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraInterneUn nou sut in fund industriei nationale de aparare

Un nou sut in fund industriei nationale de aparare

Daca cineva se gandea ca acest nou guvern doreste revigorarea industriei nationale de aparare, iata ca se inseala amarnic. Guvernul a decis să limiteze în acest an numărul mediu de angajaţi din industria de apărare la cel mult 1.587 salariaţi, cu 187 persoane mai puţin comparativ cu anul trecut cand numărul maxim de salariaţi din companiile din domeniul apărării a fost stabilit de Guvern la 1.774 de persoane.

Asa cum era si normal dupa aceasta reducere, companiile vor avea mai putini angajati incepand cu 2012: ROMARM va avea un număr mediu maxim de 1.229 angajaţi, ROMAERO-139 salariaţi, Avioane Craiova-125 persoane, IAR Braşov-70 posturi, Construcţii Aeronautice- 8 angajaţi, Şantierul Naval Mangalia-8 salariaţi, iar Uzina Mecanică Orăştie-8 persoane.

Legislaţia în vigoare stabileşte că salariaţii încadraţi pe perioadă nedeterminată la societati din industria de apărare şi care nu lucrează din lipsă de comenzi sau contracte vor efectua activităţi de întreţinere, conservare, reparaţii, pază şi administrative, iar fondul lunar necesar acoperirii salariilor acestora este asigurat de la buget.

Este cazul sa discutam ce poate face Şantierul Naval Mangalia cu 8 angajati in caz de razboi sau de ce nu producem tehnica militara in tara?

A se citi si: Transportorul Blindat pentru Trupe TBT-8×8 pe butuci inainte de fi scos pe piata

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE