joi, februarie 22, 2024
AcasăCeremonii militareUn nou ministru la aparare, o noua mentalitate la relatiile publice

Un nou ministru la aparare, o noua mentalitate la relatiile publice

Iata ca odata cu schimbarea ministrului apararii, a inceput si o intreaga DIRECTIE din minister sa functioneze: Direcţia Informare şi Relaţii Publice. Din nefericire, cu ocazia decesului plutonierului Leustean, am inceput sa citesc niste comunicate complete, cu elemente esentiale si de amanunt asa cum trebuie sa fie un comunicat. Pentru prima oara citesc si un comunicat al noului ministru, gest pentru care il felicit si ii doresc o cariera stralucitoare in fruntea armatei romane. Iata comunicatul ministrului cu ocazia decesului plutonierului Leustean, ranit in teatrul de operatii din Afganistan:

”Am aflat cu profundă durere despre trecerea în nefiinţă a camaradului nostru, sublocotenentul post-mortem Ion-Lucian Leuştean.

Vestea aceasta tristă, primită chiar în debutul mandatului de ministru al Apărării Naţionale, mă face să fiu şi mai determinat în angajamentul pe care mi l-am asumat, acela de a securiza, prin toate pârghiile posibile, misiunile încredinţate militarilor români în teatrele de operaţii.

Toate unităţile militare l-au comemorat astăzi pe sublocotenentul post-mortem Ion-Lucian Leuştean iar întreaga conducere a ministerului este alături de familia îndoliată. Ştiu că nu există cuvinte care să le poată alunga durerea şi tristeţea care le încearcă acum pe mama şi sora eroului nostru, precum şi pe toţi cei care l-au cunoscut, iubit şi apreciat.

Ion-Lucian Leuştean era un tânăr militar curajos, profesionist, pe care colegii şi comandanţii şi-l amintesc ca pe un om bun, cald şi pe care se puteau baza oricând la greu. Aşa a fost şi în dimineaţa zilei de 7 septembrie 2011, când a executat cu deosebit curaj o misiune de cercetare a unui obiectiv terestru. Ion-Lucian cunoştea foarte bine zona în care acţiona şi executase cu succes multe misiuni de patrulare şi cercetare împreună cu camarazii săi. Din nefericire, destinul a făcut ca, în urma deflagraţiei unui perfid dispozitiv exploziv improvizat, camaradul nostru să fie grav rănit.

Pentru Ion-Lucian armele au tăcut în acea zi de toamnă, însă el a început, odată ce pe câmpul de bătălie s-a aşternut liniştea, o luptă şi mai teribilă: cea pentru propria viaţă. A fost o luptă lungă, grea, plină de suferinţă, pe care a purtat-o curajos şi pe care, din păcate, cu toate eforturile medicilor americani şi români, n-a mai avut puterea să o câştige.

Ne rugăm pentru odihna sufletului camaradului nostru, eroul sublocotenent post-mortem Ion-Lucian Leuştean. Dumnezeu să îl aibă în paza Sa!”

Corneliu Dobriţoiu, ministrul Apărării Naţionale

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE