duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraNavele militare in misiuni internationale

Navele militare in misiuni internationale

Fregata “Mărăşeşti” si nava şcoală “Mircea cel Bătrân” a Academiei Navale Constanţa au părăsit astăzi portul militar Constanta in vederea participarii la doua misiuni internaţionale în Marea Neagră şi Marea Mediterană.

Fregata românească, având la bord 198 militari şi 5 ofiţeri străini, va conduce Grupul de Cooperare Navală Blackseafor. Bricul „Mircea” efectuează marşul anual de intrucţie practică în porturile Istanbul, Pireu şi Durres. Cele două nave militare au fost petrecute de reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Navale şi de o mulţime de rude şi prieteni ai marinarilor.

Comandantul Fregatei „Mărăşeşti”, comandorul Cornel Cojocaru a declarat că “vor fi executate exerciţii de antrenament în comun cu nave militare din Turcia, Georgia, Ucraina, Federaţia Rusă şi Bulgaria, exerciţii navale de comunicaţii, căutare, salvare pe mare, de luptă împotriva minelor, remorcaj, respingere aviaţie”.

Comandorul mai spune că “Mărăşeşti este dotată din toate punctele de vedere cu armament la suprafaţă, aerian şi antisubmarine şi din punct de vedere tehnic şi al pregătirii echipajului, poate face faţă oricăror situaţii”.

Comandantul navei şcoală “Mircea”, comandorul Gabriel Moise, spune că în timpul voiajului, “copiii vor învăţa ABC-ul marinăriei, vitalităţii, învaţă rolurile de luptă, de activităţi zilnice, pregătire de specialitate”. Înainte cu două zile de întoarcerea la Constanţa, studenţii şi elevii marinari de pe “Mircea” vor da un examen final de practică, ,foarte serios şi complex”.
Cele două nave militare au plecat pe mare în suntele sirenelor de pe fregatele, “Regina Maria” şi “Regele Ferdinand”. Cei 200 de marinari de pe „Regele Ferdinand” se pregătesc intens pentru plecarea spre Marea Mediterană pentru a se alătura forţelor navale NATO în embargoul impus Libiei.

Sursa: evz.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE