vineri, septembrie 22, 2023
AcasăCeremonii militareMoment de suflet in cadrul BCR Open Romania, la Arenele BNR

Moment de suflet in cadrul BCR Open Romania, la Arenele BNR

In cadrul BCR Open Romania, la Arenele BNR, a avut loc un moment inedit, de suflet, pentru militarii romani si pentru participantii la competitie. Un meci amical de dublu, ai cărui protagonişti au fost generalul-locotenent Sorin Ioan, şeful Statului Major al Fortelor Terestre şi plutonierul-major Vasile Zbâncă, militar rănit în teatrul de operaţii din Afganistan. De cealaltă parte a fileului, s-au aflat Ruxandra Dragomir, presedintele Federaţiei Române de Tenis, în echipă cu Stelică Mătreaţă, membru al Fundaţiei Motivation Romania, organizaţie implicată în îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră. Considerand ca este un eveniment deosebit, iata comunicatul dat publicitatii de MApN:

Un eveniment special dedicat copiiilor eroilor militari căzuţi la datorie şi militarilor răniţi în misiunile desfăşurate în teatrele de operaţii a avut loc joi, 19 iulie, în cadrul Turneul internaţional feminin de tenis BCR Open Romania, la Arenele BNR.

Activitatea inedită a debutat cu un meci amical de dublu, desfăşurat pe terenul doi al Arenelor BNR, ai cărui protagonişti au fost generalul-locotenent Sorin Ioan, şeful Statului Major al Fortelor Terestre şi plutonierul-major Vasile Zbâncă, militar rănit în teatrul de operaţii din Afganistan. De cealaltă parte a fileului, s-au aflat Ruxandra Dragomir, presedintele Federaţiei Române de Tenis, în echipă cu Stelică Mătreaţă, membru al Fundaţiei Motivation Romania, organizaţie implicată în îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră. Din tribună echipele a fost susţinute de plutonierul major Nicuşor Bica, militar rănit în misiune în teatrul de operaţii Afganistan.

Generalul Sorin Ioan a menţionat că plutonierul major Vasile Zbâncă este un exemplu de curaj şi dăruire, dovedind un spirit de adevărat luptător. „Vasile, chiar şi după ce a plătit un tribut enorm (pierzându-şi ambele picioare) pentru a-şi îndeplini misiunea faţă de ţară, nu a încetat să fie un model, el participând deja la un concurs de ciclism în Germania, anul trecut, iar peste cateva săptămâni se va duce la ediţia din anul acesta, unde şi-a fixat deja obiective mult mai îndrăzneţe decât simpla participare”, a adăugat şeful Statului Major al Forţelor Terestre.

Pe un teren alăturat, cei patru copii ai eroilor căzuţi la datorie, prezenţi la activitate, au primit prima lecţie de tenis de la jucătoarele de tenis Alexandra Cadanţu şi Irina Begu.

„Au fost cu noi astăzi şi câţiva copii superbi: Remus Brânzan, de 16 ani, Robert Leu, 6 ani, fraţii Alexandrescu – Cornel, 9 ani, şi Ionuţ de 13 ani. Ei reprezintă speranţa şi viitorul nostru. Sunt copii ai camarazilor căzuţi la datorie, copii pe care încercăm să-i creştem în acelaşi spirit de unitate şi de respect profund faţă de adevăratele valori, iar părinţii lor sunt simboluri sfinte pentru noi”, a mai subliniat generalul Sorin Ioan.

„Această manifestare sportivă a avut o valoare de suflet”, a declarat Ruxandra Dragomir. „Iniţiativa Ministerul Apărării Naţionale, de a se alătura acestui turneu, este salutată, desigur, şi de mine. Îi mulţumesc domnului general că mi-a oferit plăcerea de a juca astăzi, dar şi partenerilor mei de dublu, Stelică, şi lui Vasile, care au dovedit spirit de luptători, arătând că se poate juca tenis în orice condiţii”, a adaugat preşedinta Federaţiei Române de Tenis.

N.R.: Doresc sincer sa felicit MApN atat pentru initiativa de a participa BCR Open Romania cat si pentru mediatizarea si implicarea militarilor raniti in aceasta activitate. Sunt militari care au deficiente datorate luptei sub drapelul national si merita recunostinta poporului roman.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular