duminică, iulie 14, 2024
AcasăActualitate militaraInterneMircea Dusa este noul ministru al apararii in guvernul Ponta 2

Mircea Dusa este noul ministru al apararii in guvernul Ponta 2

Mircea Dusa
Sursa foto: mediafax.ro
Absolvent al Facultatii de Stiinte Economice din Bucuresti, fost lider al deputaţilor PSD, fost prefect de Harghita, fost ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, iar din august ministru de Interne, Mircea Dusa este nominalizarea prim ministrului Victor Ponta la functia de ministru al apararii nationale.

Născut în aprilie 1955 la Topliţa, judeţul Harghita, noul ministru este căsătorit cu Ana Duşa, procuror la Parchetul Judecătoriei Topliţa, cu care are doi copii.

Din CV-ul ministrului apararii:

Ministrul este abosolvent al Facultatii de Ştiinţe Economice Bucureşti, acesta ocupand de-a lungul timpului mai multe functii in administratia publica, astfel:

-din 1976, Duşa a deţinut mai multe funcţii în conducerea Consiliului popular al oraşului Topliţa, începând cu postul de şef de serviciu (la doar 20 de ani ajungea sef de serviciu la un consiliu local ?????), ajungând primar în 1996;
-din 2001 şi pana in 2004 Mircea Duşa a fost prefectul judeţului Harghita;
-din 2004 ministrul Dusa este deputat, primul sau mandat fiind obtinut in Colegiul 5 din Harghita.
-in Guvernul Ponta 1, Mircea Duşa a ocupat, mai întâi, funcţia de ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, pe care i-a cedat-o lui Dan Şova în august, când a fost numit ministru de Interne.

Politica

În 2008, Mircea Duşa a primit mandatul de deputat pe listele Alianţei Politice PSD – Partidul Conservator (PC), în urma redistribuirii voturilor, iar la alegerile din 9 decembrie el a câştigat un nou mandat de deputat în Harghita, aceasta fiind locul unde Dusa si-a mentinut suprematia, în 2001 fiind ales lider al social-democraţilor din Harghita.

Din septembrie 2010 şi până în mai 2012 a fost liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, noul ministrul remarcandu-se prin luarile de cuvant dure de la tribuna camerei.

Declaratie de avere

Din declaraţia de avere pe anul 2012 reiese ca noul ministru nu are o avere foarte mare, intre proprietatile acestuia figurand două terenuri, unul de 113,6 metri pătraţi în intravilanul municipiului Topliţa şi altul de 283,5 metri pătraţi la Sâncraiu de Mureş, ministrul bifand in aceste doua localitati si cate un apartament.

La capitolul auto, ministrul declara un autoturism Skoda Superb din anul 2004.

Veniturile actualului ministru au fost evaluate in anul 2011 la suma de 55.488 de euro, venituri rezultate din indemnizaţia de parlamentar. Ministrul noteaza si două împrumuturi bancare, de 31.000 de lei, respectiv 15.000 de euro, cu scadenţă în 2015.

Din cele citite, se pare ca avem de-a face cu o persoana ce cunoaste realitatea din Romania, o persoana verticala si cu o dorinta reala de a face ceva. Tot ce putem face in acest moment este sa ii dorim succes in misiunea grea la care s-a inhamat si sa aiba grija la greselile comise in trecut de cel ce ii este coordonator in acest guvern, Gabriel Oprea, intrucat influenta acestuia in conditiile unor relatii foarte bune cu premierul pot fi nefaste.

Multa bafta!!!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE