miercuri, februarie 21, 2024
AcasăActualitate militaraExterneMinistrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, viziteaza militarii din Afganistan

Ministrul apararii nationale, Corneliu Dobritoiu, viziteaza militarii din Afganistan

Corneliu Dobritoiu Sursa foto: Agerpres
Pentru ca ne-a obisnuit cu sintagma ”pentru prima oara”, cred ca putem spune si de aceasta data ca ministrul Dobritoiu merge pentru prima oara intr-un teatru de operatii, împreună cu o delegaţie militară formata din şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării, general-locotenent Ilie Botoş, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, alţi reprezentanţi ai conducerii M.Ap.N.

Delegaţia ministerului apărării naţionale s-a întâlnit vineri, 2 noiembrie, cu militarii români dislocaţi în Kabul, unde au discutat despre modul de îndeplinire a misiunilor încredinţate, despre colaborarea cu ceilalţi militari participanţi la forţa internaţională şi cu trupele afgane, dar şi despre gradul de asigurare a sprijinului logistic.

Ministrul Dobriţoiu a dorit, de asemenea, să asculte şi să afle problemele, inclusiv cele personale, cu care se confruntă militarii români dislocaţi în structurile internaţionale din capitala afgană, discutând cu ei despre starea de sănătate, condiţiile de trai, starea de spirit, preocupările şi grijile lor şi asigurându-i de tot suportul său şi al conducerii M.Ap.N.

Locul şi rolul contingentului românesc în cadrul operaţiei NATO din Afganistan, contribuţia Armatei României la Forţa Internaţională de Asistenţă de Securitate (ISAF) în perioada 2013-2014, precum şi coordonatele pe care se va orienta viitoarea misiune NATO în Afganistan, post 2014 (International Training Advisory and Assistance Mission), au fost temele de discuţie ale oficialilor M.Ap.N., la Kabul, cu reprezentantul civil al NATO în Afganistan, ambasadorul Maurits R. Jochems, cu locţiitorul comandantului ISAF, general-locotenent Nick Carter, şi cu comandantul Comandamentului Întrunit al ISAF (IJC), general-locotenent James L. Terry.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Mare rusine daca grade mraltiie de ofiteri superiori ai armatei romane au fost oferite fara justificare unor civili politruci. Dezonoreaza instititutia militara .Afara din evidentele mraltiie cu acesti neaveniti care nu stiu nici macar cum arata o cazarma si un poligon.Ce bascalie !!! Un soldat sau un subofiter rabda in armata 30 de ani pentru doua trese si o solda la limita iar politicienii isi trag epoleti de colonel !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE