luni, aprilie 15, 2024
AcasăActualitate militaraMilitarii intervin in sprijinul populaţiei afectată de ninsori şi viscol

Militarii intervin in sprijinul populaţiei afectată de ninsori şi viscol

Autospeciala echipata MEDEVAC
Autospeciala echipata MEDEVAC
Asa cum au facut-o in anii trecuti, sute de militari intervin inca de la prima zapada serioasa in sprijinul romanilor afectati de viscolul si ninsorile din ultima zi. Cu lopata in mana, prin ger merg sa salveze vieti.

In primul rand vreau sa atrag atentia ca sunt aceeasi militari care erau condamnati cu numai cateva zile in urma ca nu au intervenit in timp oportun pentru salvarea unor vieti. Din fericire erau condamnati de niste carcotasi vesnici pe la televiziuni, carcotasi ce in viata lor nu au miscat un deget in sprijinul semenilor.

Acelasi ministru Dusa, care era si el obiectul unor comentarii desi pusese la bataie armata pentru salvarea ranitilor , a dispus încă de ieri, 24 ianuarie, creşterea capacităţii de reacţie a tuturor subunităţilor de intervenţie pentru situaţii de urgenţă în zonele ţării cu cod portocaliu.

Astfel, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol. În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4000 de militari şi 530 de mijloace tehnice.

Dar hai sa vedem pe unde si ce au mai rezolvat militarii nostri:

– aproximativ 40 de militari, cu trei transportoare amfibii blindate şi două autocamioane cu tracţiune integrală acţionează pentru deblocarea autostrăzii A1, iar alţi 10 militari, cu mai multe autospeciale, acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii din localităţile Mădulari şi Şuşani din judeţul Vâlcea.

– peste 30 de militari şi trei autocamioane acţionează în zona localităţii Lehliu Gară pentru deblocarea autostrazii A2. Cele două detaşamente fac parte din Brigada 1 Mecanizată Bucureşti.

– două coloane de maşini, formate fiecare din peste 50 de militari şi şapte autospeciale, vor pleca pe autostrăzile A1 şi A2 pentru a transporta alimente, ceai cald, pături persoanelor aflate in dificultate.

– militarii Batalionului 2 Infanterie Călugăreni, care acţionează pe autostrada A1, au reuşit să repună în trafic la kilometrul 51 o ambulanţă care transporta, spre Bucureşti, 5 pacienţi cu nevoi urgente de intervenţie.

Pe masura ce vom descoperi noi zone si activitati, le vom posta pentru ca si acei carcotasi de care vorbeam mai sus sa poata face o estimare a vietilor salvate de militari, fie ei de la armata, pompieri sau jandarmi. Este necesar sa le reamintesc faptul ca in timp ce ei isi dau cu pararea pe domenii de care nu au habar, acesti militari dau la LOPATA in mijlocul viscolului avand o retributie de cel mult 10% lunar din cat iau ei pe ora? Diferenta este ca acesti militari ajuta din suflet, pentru oameni aflati in situatii dificile.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE