marți, februarie 27, 2024
AcasăActualitate militaraMilitar pentru o zi - un nou proiect marca MApN

Militar pentru o zi – un nou proiect marca MApN

Proiect MApN: Militar pentru o zi
Sursa foto: Facebook.com
Proiectul pilot se desfăşoară pe durata a 24 de ore şi reprezintă O zi din viaţa unui militar, în care 13 tineri voluntari(10 elevi si 3 jurnalisti) vor trăi emoţiile vieţii în uniformă şi vor face cunoştinţă cu activităţile zilnice desfăşurate de militarii romani.

Continuând proiectele “Ziua Armatei României în şcoli” şi „Armata – O şcoală altfel”, militarii Diviziei 2 Infanterie „ Getica” vor desfăşura astăzi, începând cu ora 16.00, în cadrul activităţilor dedicate sărbătoriri la 23 aprilie a Zilei Forţelor Terestre, un proiect educaţional care are ca scopuri dezvoltarea de cunoştinţe şi aptitudini dar şi împărtăşirea unor valori comune precum patriotismul şi dragostea faţă de ţară.

Astfel, 10 elevi din anii terminali ai liceelor din Buzău şi 3 jurnalişti din presa locală buzoiană vor trăi în după-amiaza acestei zile emoţiile vieţii de militar.

Cei 13 voluntari s-au prezentat la sediul unităţii, au fost luaţi în evidenţă şi îndrumaţi pentru a se integra în programul zilei.

Ca la orice început, vizita medicală, prezentarea comandanţilor de grupă şi pluton, spaţiilor de cazare, echiparea, cazarea şi prezentarea modului de aranjare a cazarmamentului sunt doar câteva din activităţile parcurse de „noii” colegi ai militarilor…

Potrivit paginii dedicata proiectului, în program vor urma “apelul de seară”, întreţinerea echipamentului, program de seară şi bineînţeles, la ora 22.00, comanda “Stingerea”. Pentru că dimineaţă, la ora 06.30, începe… programul de înviorare.

Felicitari MApN pentru aceasta initiativa si ne permitem sa dam un sfat: extinderea proiectului in toate garnizoanele tarii va duce la un plus de imagine fantastic, cu costuri minime, cu preponderenta in randul tinerilor pentru care armata romana, istoria, traditia si sentimentul patriotic reprezinta o necunoscuta totala. Probabil ca si multi adulti vor dori sa participe la aceste evenimente prin prisma efectuarii candva, demult, a stagiului militar obligatoriu, nostalgia acelor vremuri aducand garantat ”clienti” la poarta unitatii. Daca voi avea ocazia, probabil ca voi fi unul din acei nostalgici ce vor semna condica la poarta cazarmii.

Mai multe fotografii cu tinerii recruti pot fi vizualizate pe pagina oficiala de Facebook a MApN.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE