duminică, iulie 14, 2024
AcasăIn zona barfeiMasini lovite de un glont provenit din poligonul MApN

Masini lovite de un glont provenit din poligonul MApN

Cine spune ca avem armament invechit ce nu mai corespunde standardelor, iata ca se insala. Doua masini aflate in parcarea unui centru comercial aflat pe centura capitalei, la iesirea de pe autostrada Bucuresti-Pitesti, au fost lovite de un glont ce provine cel mai probabil din poligonul MApN de langa localitatea Domnesti.

Potrivit unui comunicat MApN, poligonul de tragere este situat la aproximativ 2.5 km de centrul comercial, in ziua incidentului fiind executate trageri în intervalul orar 08.00-14.30 cu armament individual de infanterie, respectiv pistol mitralieră cal. 7.62 mm şi pistol cal. 7.65 mm model 1974 „Carpaţi”.

Ca panarama de Carpati este mai buna de aruncat cu ea decat de tras, o stiu toti militarii, astfel ca glontul provine cel mai probabil de la pistolul mitraliera calibru 7,62 mm. Ciudata nu este distanta foarte mare la care au fost lovite masinile, pm-ul avand bataia maxima 3000 de metri, ci faptul ca glontul a reusit sa iasa din poligonul foarte bine securizat, cel mai probabil ca efect al unui ricoseu.

Distanţa până la care muniţia folosită în poligon are efect letal este de maximum 1.500 m.

O comisie numită de ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, verifică modul în care au fost respectate măsurile de siguranţă în poligon. Şedinţele de tragere cu toate tipurile de armament uşor de infanterie au fost sistate până la finalizarea cercetărilor.

Procurorii militari au dispus efectuarea unei expertize balistice pentru a stabili arma cu care s-a tras glontul. Pe rolul Parchetului Militar a fost inregistrat un dosar penal avand ca obiect incidentul petrecut in parcarea Carrefour Militari se arata intr-un comunicat al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE