marți, iulie 23, 2024
AcasăActualitate militaraMApN va achizitiona o aeronava pentru transportul VIP-urilor

MApN va achizitiona o aeronava pentru transportul VIP-urilor

Desi cu un buget cu mult sub necesar, MApN va achiziţiona, în leasing, o aeronavă care va fi utilizată exclusiv pentru zborurile speciale (zboruri cu aeronave care au la bord preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul, viceprim-ministrul, miniştrii sau pe omologii străini ai acestora aflaţi în vizită în România).

Astfel, potrivit proiectului, „Se autorizează Ministerul Apărării Naţionale să încheie în anul 2013 un contract de leasing pentru achiziţionarea unei aeronave destinată şi utilizată exclusiv pentru executarea zborurilor speciale”.

In expunerea de motive atasata proiectului de ordonanta se arata că „în prezent, zborurile speciale se asigură cu aeronave ale unor instituţii publice sau companii aeriene, ceea ce presupune costuri ridicate generate de activităţile de întreţinere şi menţinere în stare de aeronavigabilitate a aeronavelor”.

Cu toate ca bugetul ministerului este la limita subzistentei conform declaratiilor ultimilor doi ministrii, cheltuielile cu achizitia acestei aeronave vor fi decontate tot din bugetul MApN, fara a se preciza insa in proiect care va fi costul estimativ al apartului.

„Plata sumelor datorate conform contractului de leasing, cheltuielile aferente organizării, pregătirii şi executării zborurilor speciale, precum şi cele aferente activităţilor de întreţinere, menţinere în stare de aeronavigabilitate a aeronavei se asigură din bugetul aprobat al Ministerului Apărării Naţionale”.

Putem banui ca cele trei milioane de euro primite de minister la ultima rectificare bugetara sunt destinate acestei achizitii.

Care va fi impactul asupra bugetului MApN pe termen mediu avand in vedere ca acesta mai are de platit doua aeronave Spartan si mai ales flotila de 12 avioane multirol?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE