vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraMApN toacă bani pentru stocarea informaţiilor geospaţiale

MApN toacă bani pentru stocarea informaţiilor geospaţiale

Noţiunea de austeritate bugetară nu există în ministerul condus de generalul de intendenţă Gabriel Oprea. MApN cheltuie bani cu nemiluita pe te miri ce prostii.
După ce a cumpărat de milioane de euro bombe de mare calibru, tone de cartuşe, armament sofisticat şi alte trăsnăi folositoare doar în caz de conflict armat major, acum, ministerul lui moş Teacă a trecut la nivelul următor.

Ministerul Apărării s-a dotat cu un server ultraperformant pentru stocarea informaţiilor geospaţiale.
MApN, prin UM 02415, a publicat luni în sistemul electronic al achiziţiilor publice (SEAP) anunţul de atribuire al contractului nr. 91632/20.09.2010. Din anunţul de pe SEAP aflăm că MApN a achiziţionat contra sumei de 279.000 lei ”una bucată subsistem pentru stocare informaţii geospaţiale – Server de fişiere”. Tot din datele publice ale anunţului de atribuire se poate vedea clar că e vorba doar despre un singur server. Finanţarea acestui contract se face din fonduri alocate de la bugetul de stat, şi nu din fonduri europene.

Contractul a fost acordat firmei Maguay Impex SRL, o firmă deloc străină de afacerile bănoase cu statul. Maguay Impex este acea societate care, în prima parte a anului trecut, a livrat 3.000 de desktopuri şi 300 de laptopuri SRI-ului şi alte 2.500 staţii de lucru ANAF-ului. Businessurile firmei Maguay Impex cu instituţiile de stat au fost atât de avantajoase încât numai în primele şase luni ale anului 2009, în plină criză economică, cifra de afaceri a înregistrat o creştere spectaculoasă cu peste 40%, adică a sărit de 7 milioane de euro. SRI şi ANAF şi-au făcut datoria, iar anul ăsta a venit rândul Ministerului Apărării să contribuie la umflarea conturilor unei firme prietenă cu cine trebuie.

Va să zică aşa, nu sunt bani pentru pensiile speciale ale puţinilor generali merituoşi din Armată (aceia adevăraţi, nu cei făcuţi la apelul bocancilor de la Cotroceni), nu sunt bani pentru restul pensiilor militare, s-au tăiat 25% din salariile militarilor activi, dar întotdeauna se găsesc resurse financiare din belşug pentru achiziţii publice fanteziste. Asta era tot ce lipsea din dotarea jerpelitei Armate române! Un sistem pentru stocarea informaţiilor geospaţiale. Sau cine ştie, poate generalul de vodevil Oprea pregăteşte în mare secret declanşarea Războiului Stelelor şi, în cazul ăsta, e clar că trebuie să se doteze omul!

Sursa: cotidianul.ro

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE