vineri, iunie 21, 2024
AcasăInzestrareMApN cedeaza companiilor private de telefonie patru benzi de frecventa

MApN cedeaza companiilor private de telefonie patru benzi de frecventa

Printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de azi, Guvernul a decis eliberarea de către Ministerul Apărării Naţionale a benzilor de frecvenţe radio 830-862 MHz, 1747,5-1785 MHz, 1842,5-1880 MHz şi 2500-2690 MHz. Benzile de frecvenţă vor trece din gestionarea ministerului în cea a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în vederea acordării dreptului de utilizare a acestora pentru furnizarea de servicii de comunicaţii electronice mobile de bandă largă.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii va prelua din gestiunea Ministerului Apărării patru benzi de frecvenţă radio, pentru care va organiza o licitaţie de atribuire către operatori privaţi, schimbarea utilizării generând costuri totale de 234 milioane euro.

Reorganizarea utilizării benzilor de frecvenţe radio va presupune o serie de costuri generate de achiziţia noilor echipamente şi instalarea acestora, a arătat Guvernul, potrivit Mediafax.

Ministerul a evaluat costurile ocazionate de schimbarea destinaţiei sau reorganizarea utilizării benzilor de frecvenţe radio la 234,4 milioane euro.

ANCOM va plăti, din bugetul propriu, 30 milioane euro către Ministerul Apărării, în termen de 15 zile de la data aprobării cheltuielii prin bugetul de venituri şi cheltuieli, urmând ca restul fondurilor să fie achitate din taxa de licenţă pe care ANCOM o va încasa din licitaţia de atribuire a celor patru licenţe.

Sursa: jurnalul.ro

Articolul precedent
Articolul următor
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE