joi, septembrie 28, 2023
AcasăLegislatieLocuinte in regim ANL pentru tinerii militari la Timisoara.

Locuinte in regim ANL pentru tinerii militari la Timisoara.

In data de 13 mai la sediul Primăriei Timişoara va fi semnat protocolul de predare-primire a unor imobile care au fost în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe ANL, 300 de unităţi locative urmând să fie repartizate tinerilor militari din garnizoana Timişoara.

Astfel, conform H.G. 162/2011, vor fi transferate 2 imobile, unul integral – suprafaţă teren – 3,7125 ha, suprafaţă construită – 1.321 mp şi unul partial suprafaţă teren – 6,0634 ha, suprafaţă construită – 187,10 mp din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului Timişoara şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

Conform MApN, la finalizarea ansamblului de locuinţe, Consiliul Local al Municipiului Timişoara va transfera în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, conform legii, un procent de 33% din numărul de locuinţe realizate, dar nu mai puţin de 300 de unităţi locative şi terenul aferent acestora, ce vor fi repartizate tinerilor militari şi cadrelor militare din garnizoană.

Toate aceste proiecte de locuinte pentru militari, in regim ANL, prin cedarea unor terenuri aflate in administrarea MApN, contra locuinte finalizate, au fost demarate la initiativa ministrului apararii, aceste proiecte urmand a fi finalizate in parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, in aceste proiecte fiind angrenate autorităţile publice locale.

Astfel de proiecte au fost demarate, in anii 2010 şi 2011, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Iaşi, Ilfov, Cluj, Dâmboviţa, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Timiş şi în municipiul Bucureşti, ministerul apararii cedand suprafete de teren apartinand unor unitati militare dezafectate, poligoane dezafectate, terenuri si constructii care nu isi mai gaseau utilitatea si ale caror cheltuieli de intretinere nu se justificau.

Potrivit MApN, proiectele derulate la nivel naţional vor asigura tinerilor militari 9.500 de unităţi locative în regim ANL, din necesarul înregistrat la nivelul Armatei României, de 10.000 de locuinţe.

Un element esential este faptul ca, in textul hotararii de guvern prin care se cedau imobilele si cladirile, se mentioneaza clar destinatia imobilelor si terenurilor cedate si faptul ca , daca proiectul nu se realizeaza, terenurile si cladirile cedate vor reveni in administrarea ministerului apararii.

O bila alba, din punct de vedere personal, pentru MApN.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular