miercuri, februarie 28, 2024
AcasăIn zona barfeiLocotenentul Gheorghe Alexandru și reâncadrarea in sistemul militar.

Locotenentul Gheorghe Alexandru și reâncadrarea in sistemul militar.

Despre reâncadrarea tanarului locotenent protestatar Gheorghe Alexandru în sistemul militar se scriu randuri peste randuri zilele acestea, marea lor majoritate acuzatoare la adresa ministrului apărării nationale, a sistemului militar in general, randuri scrise ca urmare a unei postări a acestuia pe reteaua de socializare facebook, postare din care rezulta , in opinia mea, un orgoliu inconștient din partea tanarului rezervist, rânduri scrise de ”vedeta” Gheorghe Alexandru și nu de tânărul rezervist plecat din rândul cadrelor militare din propria vină.

Poate sunt putin cam dur dar ca sa pretinzi sa fii tu cautat de catre cei de la armata pentru reâncadrare mi se pare culmea tupeului politicianist in condițiile in care știi foarte clar ca ai incalcat regulamentele militare, acele pietre de temelie ale oricarui sistem militar. Daca le-ai incalcat, trebuie sa suporti consecintele faptelor tale, conștiente sau inconștiente.

Inainte de alte comentarii, hai sa vedem ce declara de acum ”vedeta” lt.(r) Gheorghe Alexandru pe facebook:

” Dupa cum stiati, azi 11.02.2013, se implinesc doua saptamani de la audienta avuta cu ministrul Apararii, dupa aparitia la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. Foarte multi m-ati intrebat ce s-a rezolvat a doua zi cand am fost primit de catre ministru. Mai jos va voi detalia intalnirea de acum 2 saptamani si evolutia ulterioara a cazului:

Sunt primit intr-adevar de ministrul Apararii, impreuna cu un secretar de stat. Dupa 10 minute, in care nu s-a discutat nimic concret referitor la reincadrare, domnul ministru mi-a replicat ca „sper ca nu va asteptati sa va dau un raspuns pe loc” ca mai apoi sa fiu „predat” spre discutii domnului secretar de stat. Impreuna cu acesta si cu inca 2 colonei juristi am continuat discutiile. Desi dansii au cerut sa analizam punctual problemele cazului, niciunul nu si-a notat absolut nimic, si niciunul nu a vrut sa ofere vreun raspuns la vreo intrebare punctuala pe care am adresat-o. Si bineinteles ca nici nu aveau cum, cand acum un an de zile, ei fusesera cei care cautasera chichite in lege ca sa fiu dat afara. Deci sunt trimis sa discut cu exact aceeasi oameni care intocmisera documentele prin care am fost exclus. Singurul lucru pe care si l-a notat o doamna jurista colonel, a fost lista cu cei carora le voi intenta proces pentru abuz in serviciu si abuz in serviciu in forma continuata, fapte penale. La finalul discutiilor, toti grabindu-se pentru a ajunge la protocol, secretarul de stat mi-a cerut un ragaz de 2 saptamani pentru a analiza cazul, cu mentiunea ca voi primi un raspuns la expirarea acestora. Vineri, in data de 08.02.2013 sunt sunat de aceeasi doamna colonel, care imi comunica faptul ca sunt asteptat marti, 12.02.2013 de catre secretarul de stat, pentru a mai discuta „cu bune si rele” aspecte ale cazului, eventual sa fac si o petitie catre secretarul de stat la care acesta imi va raspunde in termenul legal de 30 de zile. In acest moment, vazand cum sunt plasat din nou de la Ana la Caiafa, si iar se trage de timp, i-am raspuns doamnei colonel ca am facut destule petitii un an de zile, ca refuz sa mai fiu pus pe drumuri jumatate de tara, degeaba, si ca nu voi fi prezent in data de 12.02.2013.
Fiecare sa judece dupa cum va dori. Am scris aceste randuri pentru cei care timp de doua saptamani m-au intrebat ce s-a rezolvat. Mai mentionez ca intalnirea avuta cu domnul Dobritoiu in vara, pe cand era Ministrul Apararii, a durat o ora jumatate si s-a terminat cu rugamintea de a face un raport pentru reincadrare.
Refuz sa mai fiu tratat la acest mod, dupa ce un an de zile am fost pus pe drumuri de foarte multe ori, in speranta unei concilieri pe cale amiabila.

Lt. (r) Alexandru Gheorghe ”

Daca stau sa analizez motivația actiunii tanarului locotenent nu pot sa nu fiu de acord cu el însă protestul în stradă, in uniformă militară, este un act în sine condamnabil atât după legile și regulamentele militare cât și din punct de vedere al codului de conduită al unui militar.

Din punct de vedere personal, nu cred că tânarul ofițer în rezervă va mai reveni în rândul cadrelor active, însă este prețul corect plătit pentru acțiunea sa, pentru gestul său nebunesc care a ridicat totusi parul în capul conducerii ministerului apărării prin amploarea mediatică a acțiunii. Efectele gestului său se vor face resimtite în armata romana, pentru ca nu se pot trece cu vederea problemele prezentate de tanarul locotenent, probleme reale dealfel dar scoase în față intr-un mod cu totul și cu totul anormal pentru statutul de militar.

Daca este să recomand ceva, eu îi recomand tânărului să lase orgoliul deoparte, să participe la orice întrunire fără însă a se înjosi, pentru ca singurul care a greșit in această ecuație este el. Nu ministerul apărării , nici ministrul, nici secretarul de stat si nici ofițerii cu care a stat de vorba au incălcat regulamentele militare și statutul de cadru militar ci chiar el.

Deci draga Alexandru, lasă ”sfătuitorii de bine” deoparte și reânoadă firul carierei militare, daca ai această posibilitate, intrucât cei ca tine pot schimba în bine instituția militară în ansamblul ei.

Pentru d-l ministru Dușa: chiar daca acest tânăr locotenent a greșit, nu cred că greșeala lui este atât de gravă încât să nu poată fi iertată. Dacă miniștrii apărării au acordat de-a lungul timpului mii de grade militare si au trecut în rândul cadrelor militare active sute de ofițeri fără a avea nici cea mai mică legătură cu armata, cred că și acest tânăr merită o a doua șansă. Nu credeți că era mai bun acest tânăr ăn funcția de consilier decât madama colonel Dorina Danielescu, cea care târăște armata prin scandaluri?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE