sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăCeremonii militareIntr-un exces de populism, premierul Ponta decide: Antrenamente noaptea, parada ziua

Intr-un exces de populism, premierul Ponta decide: Antrenamente noaptea, parada ziua

Regimentul 30 Garda la datorie
Desi nu stiu in ce calitate, primul ministru a ordonat astazi in sedinta de guvern: „Le spuneţi trupelor că eu nu-i mai las să mai facă pregătiri. Ieri ne-au cam înjurat bucureştenii deşi ştiau că se întâmplă. Gata, fac seara, noaptea! Nu mai pot să facă în timpul zilei, că blocăm oraşul. Nu mai putem bloca mâine oraşul, ştiu că era mâine o repetiţie. Mâine nu mai ieşeam în oraş, că ne luau bucureştenii cu furcile”, le-a spus Ponta miniştrilor de resort, în şedinţa de marţi a Guvernului. Ministrul Dobritoiu executa scurt si da un comunicat de presa sec: 283 din 27.11.2012 ”Repetiţia generală pentru parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti, programată a se desfăşura miercuri, 28 noiembrie, ora 11.00, a fost anulată”.

Sa ma iertati, dar ma cuprinde scarba cand vad atata populism in cele cateva zile de dinaintea unei noi sesiuni de vot. Intr-un exces de zel nemaintalnit premierul a decis ca antrenamentul militarilor din ziua de miercuri sa nu mai aiba loc intrucat deranjeaza cetatenii sau sa aiba loc noaptea. Ceea ce nu stie acest premier este ca o parada in miez de noapte deranjeaza de zece ori mai tare, atat prin zgomotul motoarelor tehnicii militare, sunetul fanfarei care in miez de noapte suna suficient de tare sau prin motoarele avioanelor ce vor survola Bucurestiul in miez de noapte.

Ce conteaza planurile de actiune intocmite cu cateva saptamani inainte, ce conteaza miile de militari chemati din toata tara sa prezinte onorul Bucurestiului si tarii intregi, ce conteaza planurile de deplasare ale coloanelor de autovehicule militare in fata populismului unui prim ministru ce este departe de realitatile unei parade militare?

De fapt domnule prim ministru, de ce sa o mai facem? De ce sa deranjam cetatenii Bucurestiului din somn pana la alegeri?

Ponta i-a cerut ministrului Apărării, Corneliu Dobritoiu, să observe cum sunt efectuate de către francezi şi americani repetiţiile pentru astfel de parade, acesta spunându-i însă că americanii nu fac astfel de parade, ci doar francezii, dar aceştia au în Paris o infrastructură rutieră care le permite să facă repetiţii în timpul zilei.

Premierul a completat ideea spunând că în Londra astfel de repetiţii sunt efectuate seara sau noaptea şi a explicat astfel că, până nu va fi găsită şi în Capitală o soluţie de deblocare a oraşului în momentul repetiţiilor, acestea nu mai trebuie desfăşurate în timpul zilei.

Nu stiu de ce, dar imi vine in minte insistent intrebarea: organizarea si aprobarile pentru parada nu sunt apanajul primariei capitalei, in speta al primarului Oprescu? Intreb pentru ca nu stiu…… Si imi mai vine in minte o intrebare: de ce trebuie sa suporte MApN-ul din bugetul propriu cheltuielile privind organizarea Zilei Nationale a ROMANIEI? Atentie domnule prim ministru ca vorbim de ZIUA NATIONALA si nu de ziua Armatei Romane. Cred ca din sutele de fraude pe care le vedem zi de zi la televizor se putea scoate 1 milion de lei pentru suplimentarea bugetelor institutiilor ce participa la aceasta parada. In imensul dumneavoastra populism trebuia sa considerati aceasta zi una din putinele bucurii de care romanii se mai pot bucura.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE