marți, noiembrie 28, 2023
AcasăActualitate militaraÎntâlnirea şefului SMG cu şeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit...

Întâlnirea şefului SMG cu şeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit de la Napoli

Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă
Seful SMG, General-locotenent Ştefan Dănilă
Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, s-a întâlnit luni, 16 iunie, la sediul MApN, cu şeful de stat major al Comandamentului Aliat Întrunit (JFC) de la Napoli, generalul-locotenent Leonardo di Marco.

În cadrul întrevederii, cei doi lideri militari au discutat despre rolul şi locul Comandamentului Aliat şi despre faptul că, pentru România, colaborarea continuă într-o nouă abordare, în contextul conceptului „Regional focus”.

„JFC Napoli are un rol important pentru aplicarea măsurilor de reasigurare şi solidaritate stabilite la nivel aliat, precum şi în implementarea deciziilor viitorului Summit al NATO din Ţara Galilor”, a subliniat şeful SMG.

Potrivit mapn.ro, şeful de stat major al JFC Napoli a declarat ca „România este un membru puternic al Alianţei Nord-Atlantice, implicat în activităţile de creştere şi adaptare a capacităţii de apărare pentru asigurarea unui nivel ridicat de răspuns al NATO, cerut de dinamica mediului actual de securitate”.

Delegaţia condusă de generalul-locotenent Di Marco va vizita mai multe unităţi militare pentru a identifica posibile zone de instruire în comun a trupelor aliate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

ARHIVA

Most Popular