vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDiverseInstructiunea privind gestionarea animalelor de serviciu a fost modificata

Instructiunea privind gestionarea animalelor de serviciu a fost modificata

Potrivit unui comunicat MApN, ministrul Duşa a semnat saptamana trecuta un act normativ cu caracter intern privind gestionarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu.

Astfel, instrucţiunile din domeniu au fost modificate prin reformularea unei secţiuni instituindu-se astfel reguli specifice privind gestionarea animalelor (caii şi câinii de serviciu).

Conform noilor prevederi, animalele de serviciu care îşi păstrează capacitatea de muncă şi au o stare de sănătate bună se menţin în aceeaşi categorie de serviciu în care sunt încadrate, chiar dacă depăşesc limita de vârstă prevăzută de instrucţiuni.

În situaţia în care animalele îşi pierd aptitudinile unei categorii de serviciu sau nu mai îndeplinesc anumite standarde cerute pentru categoria în care sunt încadrate, acestea vor fi reîncadrate în alte categorii de serviciu (corespunzătoare aptitudinilor curente – pază, însoţire etc) şi vor fi menţinute în activitate pe perioada vieţii, beneficiind de drepturile aferente.

În urma reacţiilor din mass-media apărute despre situaţia lui Max, cainele participant la misiuni in teatrele de operatii si la paradele de Yiua Nationala, ministrul a dispus constituirea unui colectiv de lucru care să elaboreze un set de acte normative, privind utilizarea în M.Ap.N. a animalelor de serviciu.

De asemenea, la nivelul Departamentului pentru relaţia cu parlamentul şi informare publică a fost desemnat un grup de experţi care să realizeze, împreună cu alte structuri ce deţin animale de serviciu, un proiect de lege privind gestionarea şi utilizarea acestora în condiţiile respectării legislaţiei europene referitoare la protecţia animalelor.

RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

  1. Reglementarea, asa cum este prezentata, este extrem de vaga. Nu se prevede in clar obligativitatea MAPN de a acorda ingrijiri medicale animalelor aflate in incapacitate de munca. Poate cineva sa spuna care sunt „drepturile aferente” mentionate in comunicatul si in reglementarile interne ale MApN? Eu nu le-am gasit pana acum.

    Dupa parerea mea, actul acesta este superficial, facut pe genunchi, la presiunea celor revoltati de soarta lui Max si nu rezolva in mod real problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE