vineri, iunie 21, 2024
AcasăActualitate militaraIndustria de aparare romaneasca la un pas de salvare

Industria de aparare romaneasca la un pas de salvare

Prostul management din companiile de aparare si indiferenta guvernelor ce s-au perindat din 1989 pana astazi, au adus industria de aparare in pragul colapsului, acestea inregistrand datorii catre stat de aproape un miliard de lei. Daca luam in calcul anuntul facut astazi de premier, aceste datorii vor fi şterse de Guvern, industria de aparare putand fi relansata.

Prin proceduri acceptate de către Uniunea Europeană, Guvernul vrea sa ia aceasta masura pentru a salva locuri de muncă şi a relansa un sector esenţial pentru economia românească, a anunţat premierul Victor Ponta.

„Vreau, prin măsuri care ne sunt permise şi de Uniunea Europeană, să sprijinim industria de apărare din România, industrie care a fost, în ultimii ani, din păcate, o zonă oropsită, nimeni nu s-a mai preocupat de ea. Vreau nu doar să salvăm locurile de muncă, să redevenim competitivi, dar, prin ceea ce ne-a permis Uniunea Europeană, să putem şterge datorii istorice, pe care oricum nu o să le poată niciodată plăti, şi să relansăm acest sector esenţial pentru economia românească”, a spus Victor Ponta citat de Mediafax.

Desi aceasta masura era anuntata si anul trecut, ea nu a fost adoptata. Cel mai probabil, guvernantii au ajuns la concluzia ca, in actualele conditii, este bine sa te bazezi pe ceva. Daca luam in calcul si faptul ca industria de aparare este una aducatoare de profit in orice tara normala, masura nu poate fi decat binevenita, coroborata insa cu un control strict. Acumularea de noi datorii nu rezolva nimic.

Pe lista companiilor din industria de apărare care funcţionează sub autoritatea Ministerului Economiei se află Romarm, cu filialele sale, Avioane Craiova, IAR Braşov, Şantierul Naval Mangalia, IOR Bucureşti, Romaero, Uzina Mecanică Orăştie, Construcţii Aeronautice.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE