joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitate militaraInaugurarea Secției de radioterapie și a Blocului operator dermato-oncologic la Spitalul Militar...

Inaugurarea Secției de radioterapie și a Blocului operator dermato-oncologic la Spitalul Militar din Bucuresti

Ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, a inaugurat astăzi, 18 iulie, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, Secția de radioterapie din cadrul Centrului de boli oncologice și Blocul operator dermato-oncologic al Secției Clinice Dermatovenerologie, care au devenit, astfel, unele dintre cele mai moderne din țară.

‘Investițiile realizate exclusiv de Ministerul Apărării Naționale în cele două unități au fost substanțiale, făcând astfel posibilă modernizarea lor și achiziționarea de aparatură de ultimă generație. Astfel, vom putea să-i tratăm pe pacienți la standarde internaționale’, a spus ministrul Dușa.

Referindu-se la secția de radioterapie, ministrul a precizat că cele 15 milioane de lei folosite, deși sunt o sumă considerabilă, nu reprezintă un cost prea mare în comparație cu beneficiile care vor fi aduse numeroșilor pacienți care vor fi tratați aici.

‘Pentru a face față solicitărilor și a-i putea trata și pe pacienții civili, nu numai pe militari, am decis să suplimentăm personalul care va deservi secția, astfel încât să se poată lucra în trei schimburi, mai ales că, la această oră, acesta este cel mai modern centru de profil din țară’, a făcut cunoscut ministrul apărării naționale.

De altfel, ministrul Dușa a anunțat că vor fi continuate investițiile la SUUMC, până la sfârșitul acestui an urmând să fie finalizat Centrul de excelență pentru diagnostic și tratament al glaucomului.

În acest sens, ministrul apărării naționale a făcut apel și la ministrul sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent la ceremonia de astăzi, să includă Spitalul în mai multe programe naționale în domeniu, pentru a beneficia și de alte fonduri de la buget, în afară de cele alocate de M.Ap.N. medicinei militare.

Chiar daca toate meritele acestei dotari de exceptie merg catre MApN, politica isi scoate coada si incearca sa atraga si cateva voturi. Astfel, Ministerul Sanatatii iese cu un comunicat de presa: Un prim pas pentru un Program Național de Radioterapie.

Ministrul Sănătății, NICOLAE BĂNICIOIU, a participat azi la inaugurarea Secției de Radioterapie de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’.

Ministrul Sănătății, NICOLAE BĂNICIOIU, a participat azi la inaugurarea Secției de Radioterapie și a sălii de operații dermato-oncologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’, la invitația Ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa.

Această inaugurare este un prim pas pentru crearea unui Program Național de Radioterapie. Este esențial pentru pacienții cu boli oncologice să beneficieze de cele mai bune condiții de tratament și acest centru este un exemplu în acest sens. Lucrăm la Ministerul Sănătății la un astfel de Program pe care îl vom lansa anul viitor și care se va adresa pacienților cu afecțiuni oncologice, care se vor trata în spitalele de stat, a declarat Ministrul Sănătății, NICOLAE BĂNICIOIU.

Investiția realizată la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ s-a ridicat la 15 milioane de lei, din care 4,47 milioane lei pentru sala de operații dermato-oncologie, iar pentru Secția Radioterapie a fost alocată o sumă de 10,3 milioane lei, din bugetul Ministerului Apărării Naționale.

În cadrul secțiilor vor putea fi tratați și operați și pacienți civili.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE