miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitate militaraÎn viitoarea Constituţie, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se va...

În viitoarea Constituţie, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se va numi Consiliul Naţional de Securitate

Doar pentru simplul fapt ca suna invechit, membrii USL in comisia de revizuire a Constitutiei au stabilit modificarea în Constituţie a denumirii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care ar urma să se numească Consiliul Naţional de Securitate.

Fara a lua in calcul eventualele implicatii strategice si financiare, comisia a stabilit modificarea denumirii doar pe principiul citam ”sună aşa un pic din alte vremuri”. Atributiile CSAT raman aceleasi ca si in prezent

„Am convenit să facem o modificare de denumire, rămânând exact aceleaşi atribuţii, dar să înlocuim titulatura de Consiliu Suprem de Apărare a Ţării, care sună aşa un pic din alte vremuri, cu Consiliul Naţional de Securitate, care are exact acelaşi atribuţii pe conţinut”, a explicat Antonescu, într-o conferinţă de presă, după şedinţa USL.

Ca si in speta stemei aplicata pe drapelul national si schimbarea denumirii CSAT au, in opinia personala, doar tenta populista, comisia neluand in calcul implicatiile financiare ale acestor operatiuni, sutele de mii de lei necesare schimbarii drapelelor de unitati si celor de protocol putand fi directionate catre alte resurse materiale atat de necesare Armatei Romane.

Nu vreau sa aduc aici in dscutie implicatiile psihologice ce au dus la scoaterea stemei la revolutia din 1989 de pe drapel, ci aduc in atentie efortul financiar pe care institutiile militarizate si nu numai trebuie sa il faca pentru refacerea drapelelor, eforturi estimate de unii analisti la peste un milion de euro.

Sa facem o socoteala pentru Antonescu sa vedem cate autoturisme ARO (cu care Armata Romana circula inca pe strazi) pot fi inlocuite cu acest milion de euro? Sa facem o socoteala sa vedem cate masini invechite ale Ministerului de Interne pot fi schimbate cu acesti bani?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE