duminică, iulie 14, 2024
AcasăIn zona barfeiIlegalitatile ministrului Gabriel Oprea dovedite. Se sesizeaza institutiile statului? Ordine acordare grade...

Ilegalitatile ministrului Gabriel Oprea dovedite. Se sesizeaza institutiile statului? Ordine acordare grade in rezerva anulate.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de MApN, toate acordarile de grade si avansarile in rezerva din anii 2011 si 2012 constatate ca fiind in afara conditiilor legale, sunt lovite de nulitate si drept urmare a fost dispusa anularea lor.

Urmare a rezultatelor analizei efectuate de către comisia constituită prin ordin al ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă din M.Ap.N, s-a dispus revocarea ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă pentru cazurile din anii 2011 şi 2012, în care nu au fost îndeplinite condiţiile prevăzute de Legea 80/1995.

Situaţia ordinelor de avansare sau acordare a gradelor în rezervă, emise în anii 2011 şi 2012, şi care nu îndeplinesc condiţiile legale, este:

• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2011: 316
• persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2011: 426
• persoane care au fost înaintate în grad în anul 2012: 77
• persoane cărora li s-au acordat grade în rezervă în anul 2012: 16

Totodată, au mai fost revocate ordinele de acordare de grade în rezervă, ca urmare a solicitărilor proprii, înaintate ministrului apărării naţionale, pentru Kövesi Laura-Codruţa, Turcescu Robert Nicolae şi Kelemen Ioan Hunor.

N.R. Din aceste sute de nume, multe persoane sunt in momentul de fata cadre militare in activitate. Adresam o intrebare publica ministrului: care va fi viitorul acestor cadre, atata timp cat ordinul de acordare a gradului a fost anulat? Va raspunde fostul ministru pentru ilegalitatile comise sau cu alte cuvinte, va sesiza MApN institutiile abilitate ale statului pentru incalcarea flagranta a legii 80? Care este strategia ministerului apararii pentru a contracara derizoriul in care au fost tarate gradele militare prin deciziile inconstiente ale unui fost ministru?

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sustine acest site achizitionand produse Emag spot_img

COMENTARII

POPULARE